23948sdkhjf

Juraen sættes på plads

ITD føjer advokatbistand til servicepaletten.

Transporterhvervets udøvere kæmper en daglig kamp med komplicerede regelsæt. I vejgodstransportens brancheorganisation ITD har et hold af jurister hver dag travlt med at svare på spørgsmål fra de cirka 700 medlemsvirksomheder.

Nu indgår ITD et unikt samarbejde med én af landets førende advokatvirksomheder, så medlemmerne fremover også vil kunne få decideret advokatbistand igennem brancheorganisationen. Initiativet er det første af sin art i Danmark.

- Når vores medlemmer har brug for bistand ved domstolene, har vi hidtil måttet henvise til eksterne advokater, som så ofte skal bruge tid på at sætte sig ind i sagerne helt fra bunden. Nu kan vi i ITD’s regi bygge advokatbistand direkte ovenpå vores normale rådgivning, når der er brug for det, siger ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen.

For at leve op til retsplejelovens krav har ITD indgået et samarbejde med det velkendte advokatfirma HjulmandKaptain i et nyt advokat firma under navnet ’ITD HjulmandKaptain Advokataktieselskab’.

- Selskabets advokater vil have deres daglige gang på vores kontorer i Padborg og København og vil samarbejde tæt med vores egne jurister. Det vil sikre en nem og effektiv overdragelse af sagerne fra ITD-jurist til advokat, så snart der er brug for det, siger Jacob Chr. Nielsen.

Konkurrencedygtige priser

En anden fordel for ITD’s medlemmer er kontante rabatter på advokatydelserne.

- ITD HjulmandKaptain kommer til at operere på markedet som et helt almindeligt advokatfirma med full-service inden for erhvervsretten og med speciale i transportområdet. De sikrer vores medlemmer rådgivning inden for alle de erhvervsretlige fagområder, som er relevante for transportbranchen.  Oveni er der 20 procents rabat til ITD’s medlemmer på alle ydelser. Så der er både tid og penge at spare for vores medlemmer, siger Jacob Chr. Nielsen.

Branchedirektøren håber, at den nye service vil bidrage til større klarhed og stærkere retfærdighedsfølelse i et erhverv, som er stærkt udfordret af omfattende og meget kompliceret lovregulering.

- For en almindelig lastbilvognmand kan det være ganske uoverskueligt at begå sig i en branche med så komplicerede regelsæt. Ved at lette vognmandens vej hen imod domstolene håber vi, at flere vil kæmpe for deres ret i stedet for at acceptere uretfærdige eller uforståelige bødeforlæg. Det handler i den sidste ende om klarhed og retfærdighed, samt ikke mindst at man ved rettidig omhu garderer sig mod fremtidige problemer, siger Jacob Chr. Nielsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062