23948sdkhjf

Keep it simple

Transport 2015: Johnstad IT på trapperne med letvægtsløsning til bookning og disponering af fragtopgaver.

Et helt nyt webbaseret booking- og disponeringssystem til transportbranchen fra Johnstad IT – K·I·S – Keep it Simple, er lavet til transportbranchen af branchefolk. Johnstad IT kan træffes på Stand J7194 på transportmessen i Herning.

Det er et velkendt faktum, at softwareløsninger sjældent udnyttes fuldt ud. Det gælder også i transportbranchen.

En travl hverdag og begrænsede ressourcer kombineret med en vis ”metaltræthed” efter en ofte slidsom implementering af nye it-løsninger, betyder i mange tilfælde at både medarbejdere og ledelse ”nøjes med det virker”. Man får aldrig for alvor gravet et spadestik eller fem dybere i de faciliteter, der følger med de standardløsninger.

Det har Christian Johnstad-Møller, Johnstad IT, oplevet mange gange som IT-konsulent og IT-sælger til transportbranchen.

Han har en fortid som speditør og har i karrieren som IT-konsulent oplevet talrige eksempler på, at speditører og disponenter noterer bookninger og disponerer biler med pen og papir, i stedet for at føre data direkte ind i virksomhedens IT-system.

- Mange medarbejdere oplever, at det tager for lang tid eller er for besværligt, at føre bookninger direkte ind i virksomhedens IT-system. Eksempelvis fordi de skal indtaste alle data før bookningen kan afsluttes og de kan gå i gang med den næste, fortæller Christian Johnstad-Møller.

- Resultatet er, at man typisk skal indtaste en masse data, når arbejdsdagen er slut. Det har jeg selv gjort rigtigt mange gange, da jeg selv var speditør. Det er dobbeltarbejde og man får ikke udnyttet IT-løsningen optimalt – eksempelvis i forbindelse med disponeringen.

Det er baggrunden for, at Christian Johnstad-Møller som idémand nu er på vej med en helt nyudviklet fleksibel og webbaseret løsning til bookning og disponering, der kan integreres med transportvirksomhedernes eksisterende løsninger.

- K·I·S – Keep it simples brugerflade er designet og udviklet direkte til speditører og disponenter. Det er eksempelvis muligt at ”trække og slippe” data fra en bookning over i disponeringsdelen. Det er heller ikke nødvendigt, at indtaste alle data fra en bookning, før man gemmer den og modtager en ny, fortæller Christian Johnstad-Møller ivrigt.

- Mange mindre virksomheder i transportbranchen har ikke lyst/råd til store forkromede løsninger – her håber vi, at komme ind. Virksomhederne skal blot betale et månedligt gebyr afhængigt af antal brugere og biler, siger Christian Johnstad-Møller.

K·I·S tillader også, at transportvirksomheden kan oprette samarbejdspartnere, så de eksempelvis kan gå ind og se laste- og losseinstrukser. K·I·S kan også anvendes til køretøjsstyring, så som planlagte serviceeftersyn o.s.v.

Da løsningen er web-baseret kan den også let anvendes på tablets eller smartphones.

- Vi håber på at kunne præsentere en færdig version på Transport 2015 i Herning, slutter Christian Johnstad-Møller.

Johnstad IT tilbyder også konsulentbistand til brugere af flådestyringsystemer, samt rådgivning omkring anskaffelse af flådestyringssystemer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125