23948sdkhjf

Styrk vækstmuligheder for vind-industri

Rederiforeningen ønsker bedre rammevilkår for sektoren.

Danmark har lige nu førertrøjen inden for offshore vindindustrien, men andre lande er ved at indhente os.

Derfor er det vigtigere end nogensinde at sikre industriens rammebetingelser for vækst, hvis Danmarks forsat skal nyde godt at sin førerposition inden for området.

Det var blandt andet disse ord, som Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening, åbnede eventen om vækstbetingelserne for offshore vindindustrien med. Alene i Nordsøen forventes kapaciteten inden for vindenergi at stige med godt det tidobbelte fra 2015 til 2030. Der er derfor masser af vækstpotentiale inden for industrien.

Udskibningshavne og politisk stabilitet

Repræsentanter fra industrien gav deres bud på, hvordan rammevilkårene for offshore vindindustrien kan forbedres, hvor der bl.a. blev lagt vægt på, at der skulle satses mere på de store udskibningshavne. Der var bl.a. enighed om, at infrastrukturen skal geares til at håndtere en øget vækst indenfor offshore industrien, så der ikke opstår en praktisk barriere for at kunne videreudvikle og opgradere kapaciteten af vindmølleindustrien.

Det blev også anført, at offshore industrien bør blive omfattet af DIS-ordningen, hvilket fik opbakning fra politikerne, under den forudsætning, at finansieringen kan falde på plads.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079