23948sdkhjf

Konference om vindenergi

Danmark skal også være verdens førende vindnation fremover.

Rederiforeningerne og Vindmølleindustrien inviterer til erhvervspolitisk topmøde, den 11. marts under EWEA OFFSHORE 2015 i Bella Center.

Det er ikke tilfældigt, at det igen er Danmark, der huser verdens største konference om offshore vindenergi; EWEA OFFSHORE 2015 10-12 marts. Danmark har siden idriftsættelsen af Vindeby Havmøllepark i 1991 været førende på offshore vindenergi, og den danske vindindustri er kendt som ”first mover” og har været det i mere end 25 år – også på det maritime område. Mere end hver fjerde havvindmølle i verden er således installeret af et dansk rederi.

Gennem de sidste ti år har også andre lande i stor stil opført havvindmølleparker og har trukket på den danske ekspertise til udviklingen, projekteringen og vedligeholdelsen. I dag er der planlagt offshore-projekter over det meste af verden, og den danske vindindustri har gode muligheder for at skabe arbejdspladser og indtjening i vindenergiens næste bølge.

-Danske kompetencer står i høj kurs på offshore vind-området, både hvad angår produktion af havvindmøller, men i høj grad også opsætningen og vedligeholdelsen af havvindmølleparkerne. Der er derfor potentiale for, at danske rederier og virksomheder kan spille en nøglerolle, når der frem mod 2020 skal ske en firdobling af kapaciteten i Nordsøen alene, siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien mener, at den kommende havvindmøllepark Horns Rev 3 er et godt eksempel på, hvordan Danmark er førende, både hvad angår pris og teknologiudvikling. Horns Rev 3 forventes at skabe 7-8.000 arbejdspladser.

I dag beskæftiger den danske vindindustri knap 29.000 mennesker og eksporterer for mere end 47 mia. kroner årligt. For at denne styrkeposition kan bevares, er det afgørende at de danske kompetencer og rammevilkår løbende udvikler sig, da væksten ellers risikerer at finde sted udenfor Danmark.

På konferencen i Bella Center deltager:

Anne H. Steffensen, Danmarks Rederiforening

Gitte Lillelund Bech, Danske Havne

Allan Lyngsø Madsen, Dansk Metal

Jan S. Hylleberg, Vindmølleindustrien

Hans-Kristian Skibby, Dansk Folkeparti

Thomas Jensen, Socialdemokratiet

Villum Christensen, Liberal Alliance

Brian Mikkelsen, Konservative Folkeparti

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11