23948sdkhjf

Eks-borgmester vil have Randers ud af Aarhus Lufthavn

På grund af usikkerhed om Aarhus Lufthavns fremtid foreslår den tidligere borgmester i Randers Kommune Henning Jensen Nyhuus, at Randers træder ud af lufthavnens ejerskab.

På grund af usikkerhed om Aarhus Lufthavns fremtid foreslår den tidligere borgmester i Randers Kommune Henning Jensen Nyhuus, at Randers træder ud af lufthavnens ejerskab.



Aarhus Lufthavn ejes af de fem østjyske kommuner Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og endelig Aarhus, der selv ejer 58 procent.

Henning Jensen Nyhuus er utilfreds med, at Aarhus Kommune, på initiativ af partifællen og borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, i august besluttede at iværksætte en undersøgelse af mulige placeringer af Aarhus Lufthavn tættere på byen end den nuværende placering i Tirstrup. Det fortæller eks-borgmesteren i et interview med Aarhus Stiftstidende:

- Tidligere på året hæftede Randers som lufthavns-aktionær for to millioner kroner i underskudsdækning for 2013. Nu står vi med en anmodning om at sende yderligere fem millioner kroner næste år. Samtidig kan vi på ny høre Aarhus rejse ønsket om en stor undersøgelse af lufthavnens placering. Nu må det være nok, siger Henning Jensen Nyhuus.

Intern Randers-diskussion

I et kort svar til Stiftstidende fortæller Jacob Bundsgaard, at han anser Nyhuus’ udtalelser som en intern Randers-diskussion:

- Vi har en musketer-éd i ejerkredsen bag lufthavnen. Og vi har vores andel af tilskuddet til Aarhus Lufthavn med i budgettet i Aarhus. Så må vi gøre status efter budgetforhandlingerne, lyder det fra Aarhus-borgmesteren.

Aarhus Lufthavn har bedt om en økonomisk håndsrækning til blandt andet vedligehold og dækning af underskud, hvor Randers Kommunes andel lyder på cirka 5,6 mio. kr. De penge kan kommunen som ejerkommune ikke undlade at betale, som Henning Jensen Nyhuus ellers foreslår, lyder det fra nuværende borgmester i Randers, Venstres Claus Omann Jensen:

- Men derfor er Nyhuus’ synspunkter legitime nok. Jeg har det bare sådan, at lufthavnen er blevet bedt om at udfærdige en forretningsplan for fremtiden. Den kommer i oktober, og så synes jeg anstændigvis, at vi afventer den, før vi tager stilling til fremtiden. Fordi den giver os et konkret grundlag at vurdere på, siger Claus Omann Jensen til Aarhus Stiftstidende.

Undersøgelsen af to mulige alternative placeringer af Aarhus Lufthavn forventes færdig til februar. /

anga
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062