23948sdkhjf

Vejdirektoratet: Nordjyske sejrherrer

En flot slutspurt. Det skulle der til, før nordjyderne kunne kalde sig for sejrherrer efter en hård dyst med Vestegnen.

En flot slutspurt.

Det skulle der til, før nordjyderne kunne kalde sig for sejrherrer efter en hård dyst med Vestegnen.



Trafikanterne i Nordjylland har vundet Vejdirektoratets konkurrence om at køre mest ansvarligt forbi vejarbejder.

Konkurrencen er en del af kampagnen Vores Fart, der handler om at få danskerne til at lette trykket på speederen, når de kører forbi vejarbejder.

Kampagnen har været bygget op omkring seks udvalgte vejarbejder. Her har Vejdirektoratet i de sidste tre uger målt bilisternes hastigheder. Og vinderen er blevet den region, der havde flest lovlydige bilister.

Tallene viser, at 67 procent af trafikanterne overholdt hastighedsgrænsen ved vejarbejdet ved Svenstrup, der ligger i Nordjylland. Og det var lige netop to procent mere end Vallensbækgrenen på Vestegnen. Og endnu to procent derefter kom Nordsjælland i en tæt Top 3.

-Det har været spændende at følge dysten i toppen af feltet, og jeg vil gerne lykønske trafikanterne fra Nordjylland med sejren, siger trafikdirektør Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet.

-Men jeg synes stadig, at der er rum til forbedringer. Når mindst en tredjedel af trafikanterne kører for hurtigt forbi vejarbejder, så understreger det, at der er behov for en kampagne som Vores Fart.

/mb
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078