23948sdkhjf

Klima- og miljøkonference kickstarter Danish Maritime Days

Konferencen ”Cleaner and more energy efficient shipping” den 6. oktober sætter fokus på, hvordan skibsfarten får mest miljø for pengene.

Konferencen ”Cleaner and more energy efficient shipping” den 6. oktober sætter fokus på, hvordan skibsfarten får mest miljø for pengene.



Det stigende fokus på miljø- og klimavenlig transport stiller nye krav til skibsfarten. Men det stiller også en række spørgsmål til lovgiverne og til branchen:

Hvad er status på nye teknologier og alternative fremdriftskilder, som kan reducere skadelig udledning, og hvad er eksperternes bedste bud på game changers? Hvordan sikres den nødvendige håndhævelse, så miljøsyndere ikke får en konkurrencefordel ved at se stort på lovgivningen? Hvordan skabes fælles globalt fodslag om at hæve den globale miljøbarre? Hvordan bliver det i højere grad en konkurrencefordel frem for en ekstra udgift at gå forrest på miljøfronten og at være first mover med ny teknologi?

De spørgsmål og mange flere vil førende eksperter, lovgivere og branchefolk forsøge at finde konktre svar på i løbet af heldagskonferencen ”Cleaner and more energy efficient shipping” den 6. oktober – som er førstedagen for Danish Maritime Days.

-Miljø- og klimahensyn er blandt skibsfartens helt store udfordringer de kommende år og noget, vi alle gerne vil og er nødt til at forholde os til, og som allerede er et væsentligt konkurrenceparameter. Så man kan sige, at vi med dette seminar, der belyser miljø- og klimaspørgsmålene fra alle tænkelige sider, virkelig er med til at sætte scenen for resten af Danish Maritime Days, siger vicedirektør i Rederiforeningen Jan Fritz Hansen.

Blandt oplægsholderne er den danske miljøminister Kirsten Brosbøl, Arsenio A. Dominguez, der er formand for IMO’s miljøkomité, samt en række repræsentanter fra dansk og international skibsfart.

Konferencen foregår på Hilton Copenhagen Airport Hotel. Efterfølgende er der arrangeret en networking dinner, som man kan vælge også at tilmelde sig.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078