23948sdkhjf

Stigning i transportarbejdet

Danmarks Statistik oplyser, at danske lastbilers transportarbejde (gods gange distance) steg to procent fra andet kvartal sidste år til andet kvartal i år.

Danmarks Statistik oplyser, at danske lastbilers transportarbejde (gods gange distance) steg to procent fra andet kvartal sidste år til andet kvartal i år.



Stigningen finder sin årsag i, at den nationale kørsel steg med 12 procent, mens den internationale kørsel faldt med en fjerdedel – 25 procent. Da national kørsel udgør en større del af den samlede kørsel, vægter den højest.

Den samlede godsmængde, som danske lastbiler transporterede i de seneste fire kvartaler, var en enkelt procent større end de foregående fire kvartaler. Godsmængden i den nationale transport, der udgjorde 96 procent af den samlede godsmængde i perioden, steg med to procent, mens godsmængden i den internationale transport faldt 19 procent.

Stigning i indenlandsk vognmandskørsel

Vognmandskørslens nationale transportarbejde steg med seks procent, eller 662 mio. tonkm., i de seneste fire kvartaler i forhold til den foregående periode. Det skyldes en stigning i de kørte kilometer på fire procent og en stigning i den pålæssede godsmængde på tre procent.

Transportarbejdet i den nationale firmakørsel faldt en enkelt procent i samme periode. Et resultat af næsten uændret godsmængde og en stigning i kørte kilometer på tre procent.

Det er, ifølge Danmarks Statistik, en udvikling, der tyder på, at der køres mindre gods på de lange ture og mere på kortere ture. /

anga Foto: Vejdirektoratet
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078