23948sdkhjf

Danske Fragtmænd-firma nomineret til Årets Arbejdsplads 2014

Danske Fragtmænd-firmaet Bach & Pedersen Fragt i Randers er i finalen i 3F’s landsdækkende konkurrence om at blive Årets Arbejdsplads 2014.

Danske Fragtmænd-firmaet Bach & Pedersen Fragt i Randers er i finalen i 3F’s landsdækkende konkurrence om at blive Årets Arbejdsplads 2014.



I Årets Arbejdsplads er det medarbejderne, der indstiller virksomhederne. Chauffør Niels Østergaard hos Bach & Pedersen Fragt var ikke sen til at tage kontakt til 3F, da han hørte om muligheden for at give sin arbejdsplads lidt tilbage.

- Der er et godt kammeratskab, og alle hjælper hinanden. Hvis man eksempelvis har været ude for en arbejdsulykke, bliver der taget hånd om én. Det prøvede jeg selv sidste år, da jeg var involveret i en trafikulykke på vej til arbejde. Og så kan man altid komme og få en snak med ledelsen. Det er nogle ting, jeg sætter stor pris på, siger Niels Østergaard.

Slap gennem nåleøjet

Virksomhederne bedømmes af en dommerkomité ud fra seks hovedkriterier: Løn og arbejdsvilkår, arbejdsmiljø og sundhed, uddannelse, klima og miljø, samfundsansvar og virksomhedens udvikling. Sagt med andre ord kigger komiteen efter virksomheder med gode forhold, som desuden gør noget ekstra i forhold til de udfordringer, der måtte være i virksomhedernes respektive brancher. Ud af i alt 60 deltagende virksomheder slap Bach & Pedersen Fragt gennem nåleøjet og er nu i finalen, hvor de skal dyste mod Leo Pharma, Dantherm og VAM Entreprenørfirma.

-Bach & Pedersen Fragt tager et stort samfundsmæssigt ansvar. De er meget progressive, når det kommer til udvikling af medarbejderne. De tager blandt andet lærlinge ind og opkvalificerer deres medarbejdere gennem uddannelse. Derudover har de ordnede forhold for medarbejderne samtidig med, at de klarer sig godt i en svær og presset branche. Dermed går de imod den trend, som kan ses i branchen, hvor arbejdsgivere tilbyder ringe løn- og arbejdsvilkår for at kunne underbyde konkurrenterne. Og de viser med al tydelighed, at ordnede forhold og en pæn bundlinje kan følges ad. Summen af det gør, at Bach og Pedersen Fragt er kommet i finalen, siger Jan Villadsen, der sidder i dommerkomiteen og er formand for 3Fs Transportgruppe.

Direktør har armene over hovedet

- Vi blev noget overraskede, men også glade og stolte over at høre om indstillingen. Det er dejligt, at vores medarbejdere påskønner det arbejde og tiltag, vi laver, siger Torben Bach og tilføjer, at det har været med armene over hovedet, da firmaet tilmed blev nomineret til en finaleplads.

Et af tiltagene fra Randers-virksomheden er uddannelse af medarbejderne. Bach & Pedersen Fragt har deres helt egen 2020-plan. Målet er, at alle 65 chauffører inden for seks år skal være faglærte.

Vinderen af titlen Årets Arbejdsplads får et diplom til væggen og 25.000 kroner, som skal gå til arbejdspladsens faglige klubber eller personaleforening.

Familievirksomheden Bach & Pedersen Fragt A/S er resultatet af en fusion i 2010 mellem to selvstændige fragtmandsvirksomheder: Ove Pedersen A/S og Bach & Søn A/S. Firmaet ejes ligeligt af de to familier og har til huse ved Danske Fragtmænd Randers. Den daglige ledelse varetages af Torben Bach som direktør.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.379