23948sdkhjf

Nyt råd skal skabe vækst i Arktis

Et nyt internationalt, økonomisk råd, Arctic Economic Council (AEC), har set dagens nordlys.

Et nyt internationalt, økonomisk råd, Arctic Economic Council (AEC), har set dagens nordlys.



Rådet blev stiftet for nyligt i den canadiske by Iqaluit af 20 repræsentanter fra blandt andet erhvervslivet i de arktiske stater og de oprindelige arktiske folk samt Danmarks Rederiforening, Udenrigsministeriet og Dansk Industri.

Det nye råd skal bidrage til at skabe vækst i de arktiske områder under hensyntagen til miljø og lokalbefolkning. Formålet med det stiftende møde var derfor at skabe de overordnede rammer for det videre arbejde, der blandt andet vil fokusere på markedsadgang og investeringer, offentlig-private partnerskaber og lokal forankring og udvikling af oprindelige folks erhvervs- og uddannelsesmuligheder.

Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening, fortæller, at rederiforeningen i de kommende arbejdsgrupper vil fokusere på offshore og shipping.

- Vi er meget optagede af de vækstmuligheder, der ligger i Arktis, og dansk skibsfart har den nødvendige erfaring og knowhow til at byde os til, når mulighederne opstår. AEC er et godt initiativ, der kan være med til at sikre arktisk vækst på en bæredygtig måde, hvilket også er afgørende for os, ligesom det er vigtigt, at arbejdet foregår i tæt samspil med de lokale repræsentanter i Arktis, siger Jan Fritz Hansen.

Iqaluit, hvor rådet blev stiftet, er den største by i Nunavut-territoriet, der er større end Vesteuropa, men blot er befolket af omkring 30.000 mennesker – primært inuitter. /

anga
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093