23948sdkhjf

Til kamp mod uoverskuelige køre- og hviletidsregler

TechHouse.dk a/s har udviklet webbaseret løsning, der skal give både chauffører og disponenter et bedre overblik over kørslen.

TechHouse.dk a/s har udviklet webbaseret løsning, der skal give både chauffører og disponenter et bedre overblik over kørslen.



EU’s køre- og hviletidsregler er ofte blevet kritiseret for at være uigennemskuelige og svære at få et overblik over. Det er endda ikke usædvanligt at høre chauffører og transportfirmaer direkte beskylde reglerne for at gøre det mere besværligt at drive forretning inden for vejgodstransport.

Sammen med TomTom Telematics og TungVognsSpecialistens kunder har TechHouse udviklet det webbaserede værktøj webTacho, der kan hjælpe transportfirmaer og deres chauffører med at få et overblik over chaufførens kørsel. Det skal resultere i færre bøder for overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne og højne trafiksikkerheden.

Komplekst forarbejde

webTacho har været et godt stykke tid undervejs, og det har netop skyldtes de omfattende køre- og hviletidsregler, fortæller Hans Greve Brandenborg, der er salgschef i Ringsted-baserede TechHouse.dk a/s:

- Det har taget tid at udvikle webTacho, og det skyldes kompleksiteten i de mange køre- og hviletidsregler. Derfor kan vi også godt forstå, at chauffører og vognmænd har problemer med at forstå og følge med i den enkelte chaufførs status på køre- og hviletid. Derfor har vi længe ønsket os at udvikle en løsning, der i højere grad bidrager til, at både vognmand og chauffør får langt mere fokus på køre- og hviletiden under den daglige drift, siger Hans Greve Brandenborg til Transport-Tidendes Nyhedsbrev.

Kan højne trafiksikkerheden

Løsningen adskiller sig fra andre lignende produkter ved, at den er 100 procent webbaseret. Derfor kan webTacho både tilgås fra smartphones, tablets og driver terminaler. Ude i lastbilen kan chaufføren følge med i kørslen via eksempelvis en TomTom Driver Terminal Pro 8, og hjemme på kontoret kan løsningen vises på storskærm, så alle i virksomheden kan bidrage til, at reglerne ikke overskrides.

- webTacho bidrager til, at alle i vognmandsvirksomheden får et bedre overblik og mere fokus på at undgå bøder og frakendelse af førerret for overtrædelse af reglerne. Men den sikrer også, at der ikke kører trætte chauffører rundt i trafikken med risiko for skader på mennesker og materiel, siger Hans Greve Brandenborg og tilføjer, at det også er TechHouse’s håb, at løsningen kan bidrage til bedre læring og forståelse af køre- og hviletidsreglerne.

TechHouse.dk a/s blev stiftet i 2002, og står blandt andet også bag disponerings- og planlægningsværktøjet webTour. /

anga Foto: webTacho giver et overblik over chaufførernes kørsel og dermed over overholdelsen af køre- og hviletidsbestemmelserne. (Techhouse A/S)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062