23948sdkhjf

Hanstholm Havn ændrer strategi

Havnens nye bestyrelse vælger trestrenget strategi frem for den hidtidige enstrengede.

Havnens nye bestyrelse vælger trestrenget strategi frem for den hidtidige enstrengede.



Det er vores opfattelse, at der hidtil har været for ensidig fokus på ydermolen som den eneste nøgle til fremtidig succes. Derfor er det helt afgørende, at vi fokuserer på alle tre elementer: ydermole, baglandsarealer og den eksisterende havn, siger Martin Vestergaard, formand for bestyrelsen for Hanstholm Havn.

Hanstholm Havns bestyrelse har besluttet at forfølge en anden strategi end den hidtidige i bestræbelserne på at sikre den ønskede udvidelse af havnen – en udvidelse der ifølge tidligere analyser vil få stor betydning for erhvervslivet og udviklingen i den nordjyske region, bl.a. i form af skabelse af op til 2.000 nye jobs.

-I den hidtidige proces har den gamle bestyrelse arbejdet enstrenget med primær fokus på at få etableret en ny ydermole. Efter at have analyseret projektet grundigt har vi besluttet at anlægge en markant anderledes og meget bredere strategi, oplyser Martin Vestergaard.

-Vi er nødt til at løfte den eksisterende havn til at være en overskudsgivende forretning, så vi skaber økonomisk mulighed for at investere udvikling af havnen og baglandsarealerne. En overskudsgivende og velfungerende havn er både forudsætning for og fundament under en udvidelse af havnen, og vi må erkende, at vi i dag har en havn, der ikke kører optimalt forretningsmæssigt, fastslår Martin Vestergaard.

Hanstholm Havns bestyrelse har valgt at sige farvel til rådgiverne fra Grontmij, der gennem årene har været en nøglespiller i udviklingen af projektet.

-Der ligger er køreklart projekt, og derfor er der egentlig ikke brug for at fastholde samarbejdet med Grontmij”, siger Martin Vestergaard.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063