23948sdkhjf

Bundsgaard: 1,5 mio. kr. til lufthavnsanalyse

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, vil i dag mandag indstille på et magistratsmøde, at Aarhus Kommune bruger 1,5 mio. kr. til en analyse af mulighederne for at opføre en ny lufthavn i det østjyske.

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, vil i dag mandag indstille på et magistratsmøde, at Aarhus Kommune bruger 1,5 mio. kr. til en analyse af mulighederne for at opføre en ny lufthavn i det østjyske.



I indstillingen skriver borgmesteren, at han foreslår, at analysen skal kigge nærmere på en placering ved Thomasminde Mark, Flensted og endelig mulighederne for en citylufthavn på Aarhus Havn.

Analysen skal blandt andet beskrive og vurdere beliggenheden ud fra luftfartslovens bestemmelser samt en forretningsmodel, der skal komme nærmere en afklaring af, om det er muligt at etablere en lufthavn, der er økonomisk bæredygtig.

Borgmester Jacob Bundsgaard:

- For at give Aarhus og hele Østjylland de bedste forudsætninger for at vokse, udvikle sig som en international by og opretholde og videreudvikle sin rolle som et af Danmarks to markante vækstcentre, er det afgørende, at byen har en attraktiv og fremtidssikret infrastruktur til og fra byen, som ikke mindst tilgodeser områdets erhvervsliv. Derfor er der behov for, at afklare muligheden for en bedre og mere internationalt orienteret lufthavnsbetjening i Aarhusområdet/ Østjylland, lyder det yderligere i indstillingen.

Hård medfart

Aarhus Lufthavn har i de sidste par år været genstand for meget omtale i medierne – især fra de lokale af slagsen. Og ikke for det gode.

Lufthavnen har præsenteret det ene millionunderskud efter det andet, og de fem ejerkommuner Aarhus, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers har forsøgt at stoppe blødningen ved at navigere store millionbeløb i lufthavnens retning. En redningsindsats, der anses af en stadigt større gruppe borgere og politikere som penge ud i afløbet. Især efter at en rapport i maj afslørede, at lufthavnen har udsigt til millionunderskud i de kommende år.

Derudover har lufthavnen også måttet slås mod pres fra især de østjyske borgere. De sociale medier har kogt over af støttesider til fordel for en flytning af lufthavnen til Thomasminde Mark, der er placeret tættere på Aarhus end ved byen Tirstrup, der er lufthavnens nuværende placering.

Hvis magistratsmedlemmerne i dag godkender indstillingen, skal den behandles på et byrådsmøde. /anga

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062