23948sdkhjf

Ny Volvo FE kører på gas

Volvo Trucks har udvidet sit modelprogram med en ny version af Volvo FE, der udelukkende kører på metangas.

Volvo Trucks har udvidet sit modelprogram med en ny version af Volvo FE, der udelukkende kører på metangas.



Lastvognsmodellen, der også bærer også forkortelsen CNG (Compressed Natural Gas), er primært udviklet til korte kørselscyklusser som bydistribution og renovationskørsel.

Christina Eriksson, business manager for Alternative Drivelines hos Volvo Trucks:

- Med Volvo FE CNG kan vi nu tilbyde de virksomheder, der kører meget i bymiljøerne, en lastvogn med en langt mindre miljøpåvirkning. Mange byer over hele verden søger alternativer til dieseldrevne lastvogne. Især inden for affaldshåndtering er vedvarende brændstoffer ofte et krav for at få en købskontrakt, siger hun.

Volvo FE CNG er udstyret med en helt ny ni-liters Euro 6-motor med tændrørsteknologi, der genererer 320 hk og et moment på 1.356 Nm. Tanksystemet på 2x3 eller 2x4 tanke til komprimeret naturgas er monteret på begge sider af chassiset, og har en kapacitet på op til 160 kubikmeter metangas.

Fremtidens brændstof

Metangas er lugtfri, når den forbrændes, og den indeholder meget lave niveauer af skadelige partikler. Hvis metangassen er baseret på organisk materiale, er emissionerne af CO2 op til 70 procent lavere end fra en diesellastvogn.

Lars Mårtensson, miljøchef hos Volvo Trucks:

- På lang sigt er metangas det brændstof, som vil blive et bæredygtigt alternativ til diesel. Lige nu er fokus på at udarbejde de relevante regler og skabe de rette forudsætninger for en positiv udvikling i samarbejde med de forskellige offentlige myndigheder og private virksomheder, siger han.

Salget af den nye Volvo FE CNG starter i Europa i august og serieproduktionen går i gang i begyndelsen af 2015. /

anga (Foto: Volvo Trucks)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07