23948sdkhjf

ITD: Minister mangler svar omkring ulovligheder

Transportminister Magnus Heunicke (S) var torsdag kaldt i samråd i Folketingets Transportudvalg for at uddybe nogle udtalelser, han fremsatte i et indslag på TV2 i maj.

Transportminister Magnus Heunicke (S) var torsdag kaldt i samråd i Folketingets Transportudvalg for at uddybe nogle udtalelser, han fremsatte i et indslag på TV2 i maj.



Indslaget handlede om danske vognmandsvirksomheder med såkaldte postkasseselskaber i udlandet, og her sagde Magnus Heunicke blandt andet, at han ville tage kontakt til sine ministerkolleger i en række lande, hvor han var vidende om, at der er postkasseselskaber:

- Det er klart ulovligt, og det er dybt forkasteligt, for det er jo noget, man udelukkende gør for at dumpe lønninger og dumpe arbejdsvilkår på det danske arbejdsmarked. Det skal stoppes, sagde Magnus Heunicke 19. maj til TV2.

Eksempler tak

Ved gårsdagens samråd bad Hans Chr. Schmidt (V) ministeren om at komme med konkrete eksempler på ulovlige postkasseselskaber. Det kunne ministeren imidlertid ikke og henviste til, at hans udtalelser skulle forstås som et generelt udsagn om, at postkasseselskaber er ulovlige. Det fik Hans Chr. Schmidt til at undre sig over, hvordan ministeren kunne love at stoppe ulovligheder, hvis han ikke har konkrete formodninger om, at ulovlighederne findes og hvorhenne.

Ministeren oplyste i øvrigt, at han har været i kontakt med tyske og rumænske myndigheder, som ikke har kunnet konstatere ulovlige, danskejede postkasseselskaber i deres lande.

Hvor er dokumentationen?

Hans Chr. Schmidt efterlyste også ministerens dokumentation for, at udenlandsk registrerede lastbiler kører indenrigskørsel i Danmark og dermed dumper lønninger og arbejdsvilkår på det danske arbejdsmarked. Heller ikke her var ministeren i stand til at fremlægge dokumentation.

- Samrådet demonstrerede med stor tydelighed, hvad de senere års stort anlagte skræmmekampagne om postkasseselskaber, ulovlig cabotagekørsel o.l. mest består af: Varm luft og teatertorden, siger ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen og fortsætter:

- Ministeren vil ikke trække sine udtalelser tilbage – og fred med det. Men samrådet resulterede i, at de udtalelser, han er kommet med på TV, blevet revet fra hinanden én for én. Det må være pinagtigt og stof til eftertanke for ministeren med henblik på arbejdsformen fremover, siger Jacob Chr. Nielsen.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062