23948sdkhjf

DFDS opjusterer

Markant omsætnings- og indtjeningsfremgang for færge- og fragtrederiet DFDS A/S til at opjustere forventningerne til 2014.

Markant omsætnings- og indtjeningsfremgang for færge- og fragtrederiet DFDS A/S til at opjustere forventningerne til 2014.



DFDS A/S øgede omsætningen med otte procent i andet kvartal. Forbedringen på 255 mio. kroner til lige over 3,3 mia. kroner er drevet af både organisk vækst og virksomhedskøb.

Endnu mere markant forbedringen af rederiets evne til at tjene penge på aktiviteterne. Driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) blev forbedret med 31 procent til 403 mio. kr. sammenlignet med andet kvartal 2013.

Resultatet før skat og særlige poster blev forbedret med 143 procent – en resultatfremgang, der er opnået på Nordsøen, i Den Engelske Kanal og i logistikdivisionen.

Til gengæld har konflikten i Ukraine påvirket rederiets aktiviteter i Baltikum.

Rederiet opjusterer EBITDA-forventningerne til hele 2014 fra hidtil 1,25–1,40 mia. kr. til 1,30–1,45 mia. kr.

Fragtfremgang

DFDS’ fragtaktiviteter på Nordsøen og den Engelske Kanal fortsatte resultatfremgangen i andet kvartal. Påsken påvirkede passageraktiviteterne i alle dele af rutenetværket positivt. Højere omsætning og virksomhedskøb forbedrede resultatet for logistikaktiviteterne.

- Kvartalets resultat var igen noget bedre end forventet, og juli, der er den første måned af vores højsæson i tredje kvartal, var også lidt bedre end forventet. Vi forudser fortsat moderat vækst for vores nordeuropæiske shipping- og logistikaktiviteter, mens visse ruter i vores baltiske netværk påvirkes negativt af konflikten mellem Rusland og Ukraine, siger CEO Niels Smedegaard.

- For at styrke DFDS’ resultatudvikling forfølger vi toplinjevækst gennem initiativer på kundesiden og opnåede en tilfredsstillende organisk vækst på 5 pct. for vores logistikaktiviteter. På omkostningssiden arbejder vi med flere forbedrings- og effektiviseringsprojekter. Med afsæt i halvårsresultatet er vi nu mere sikre på vores resultatforventning og opjusterer derfor EBITDA-intervallet med 50 mio. kr. til mellem 1,30 mia. og 1,45 mia. kr., siger CEO Niels Smedegaard.

Et nyt aktietilbagekøbsprogram på DKK 200 mio. planlægges initieret i begyndelsen af september 2014, hvor det nuværende program forventes at være afsluttet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078