23948sdkhjf

Feederstigning på Aalborg-Rotterdam

Der er fortsat stigende containertrafik mellem Aalborg og Rotterdam, viser nyeste opgørelse fra Aalborg Havn.

Der er fortsat stigende containertrafik mellem Aalborg og Rotterdam, viser nyeste opgørelse fra Aalborg Havn.



Feederforbindelsen mellem de to havne satte atter rekord i andet kvartal, da 4.115 containere (TEU) blev håndteret på kajen i Aalborg, og det er en stigning på 13 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Første kvartal bød på en stigning i omsætning af containere i forhold til sidste år på hele 35 procent, og dermed ser 2014 ud til at blive et særdeles godt år for Aalborg Havn, hvad angår containerhåndtering. Ikke færre end 9.113 containere er til dato ekspederet via Rotterdam, hvilket er en stigning i forhold til tilsvarende periode i 2013 på 20 procent.

Godt for landsdelen

Det er tal, der vækker glæde hos havnedirektør i Aalborg Claus Holstein:

- Den stigende containertrafik vidner om et generelt stigende aktivitetsniveau i Nordjylland. Dette medfører en selvforstærkende positiv effekt ikke bare hos os, men hos underleverandører, transportvirksomheder, og så videre. Det er meget glædeligt og har en positiv virkning på blandt andet beskæftigelsen, siger han.

De største stigninger i containertrafikken på Aalborg Havn kan tilskrives eksport af fødevarer, herunder frysegods som fisk, svindekød og mejeriprodukter, fortæller havnen i en pressemeddelelse. /

anga
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062