23948sdkhjf

Høgsberg: Vi har brug for arbejdsro

Direktionen i Aarhus Lufthavn har brug for arbejdsro, skriver lufthavnsdirektør Peter Høgsberg i en pressemeddelelse.

Direktionen i Aarhus Lufthavn har brug for arbejdsro, skriver lufthavnsdirektør Peter Høgsberg i en pressemeddelelse.



Budskabet kommer i forbindelse med udmeldingen fra lufthavnen om, at den i første halvår af 2014 har opnået et bedre resultat end budgetteret. Det er sket på trods af faldende passagertal og ved hjælp af store omkostningsreduktioner.

I vælten

Aarhus Lufthavn har i de sidste par år været genstand for meget omtale i medierne – især fra de lokale af slagsen. Og ikke for det gode.

Lufthavnen har præsenteret det ene millionunderskud efter det andet, og de fem ejerkommuner Aarhus, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers har forsøgt at stoppe blødningen ved at navigere store millionbeløb i lufthavnens retning. En redningsindsats, der anses af en stadigt større gruppe borgere og politikere som penge ud i afløbet. Især efter at en rapport i maj afslørede, at lufthavnen har udsigt til millionunderskud i de kommende år.

Derudover har lufthavnen også måttet slås mod pres fra især de østjyske borgere. De sociale medier har kogt over af støttesider til fordel for en flytning af lufthavnen til Thomasminde Mark, der er placeret tættere på Aarhus end ved byen Tirstrup, der er lufthavnens nuværende placering.

Beder om arbejdsro

Tidligere i år igangsatte lufthavnens bestyrelse en strategisk drøftelse af lufthavnens fremtidsmuligheder med afsæt i en række analyser af lufthavnens drift og potentiale. Det er dette strategimateriale og en investeringsplan, direktionen i øjeblikket arbejder på, og som direktør Peter Høgsberg altså ønsker arbejdsro til.

- Vi følger planen, og det er dejligt fortsat at have bestyrelsens opbakning til det arbejde, vi er i fuld gang med. Det er afgørende, at lufthavnens direktion har fået og får den arbejdsro, vi har brug for, til at færdiggøre en robust forretningsplan for fremtiden, siger Peter Høgsberg.

Direktionens investeringsplan vil blive fremlagt for bestyrelsen i løbet af efteråret, fortæller Aarhus Lufthavn. /

anga
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062