23948sdkhjf

Toldstyrelsen udskyder nyt importsystem

Den sidste del af Toldstyrelsens nye importsystem udskydes på ubestemt tid.

Anden og sidste del af Toldstyrelsens kommende importsystem udskydes på ubestemt tid. Systemet skulle ifølge planen være i drift ved udgangen af 2022.

Udsættelsen af det nye importsystem betyder, at danske virksomheder skal fortsætte med at anvende det eksisterende system.

Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Tidsplaner under pres

Sidste år tog Toldstyrelsen første del af det nye importsystem i brug. Tidsfristerne har længe været under pres, og ifølge Jan Højgaard Funder, der er stabsdirektør i Toldstyrelsen, tager man nu konsekvensen af de stramme tidsplaner.

- Den anden og sidste del af det nye nationale importsystem udskydes ud over den forudsatte frist den 31. december 2022. Udskydelsen betyder, at vi kan anvende vores ressourcer bedre og fokusere på de EU-frister, som er kritiske for erhvervslivet. Indtil vi er klar med det nye importsystem, skal danske virksomheder fortsat bruge det eksisterende system, siger Jan Højgaard Funder.

Han understreger, at udskydelsen ikke får betydning for importen af varer til Danmark, da det eksisterende importsystem vil blive anvendt.

Beslutningen er taget for, at Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen – der sammen har ansvaret for implementeringen af EU’s digitalisering af toldbehandlingen i Danmark- kan fokusere på at nå en række kritiske EU-frister i udviklingen af nye systemer for eksport og EU-forsendelse.

- Vi er i gang med at justere planen for udviklingen af de nye it-systemer på toldområdet. Så snart planen er klar, melder vi mere ud om, hvornår det det nye importsystem vil blive taget i brug, siger Jan Højgaard Funder.

Nyt toldkodeks

Krav fra EU betyder, at ca. 20 af de eksisterende it-systemer på toldområdet skal udskiftes med andre systemer inden udgangen af 2025. Udskiftningen sker for at digitalisere og harmonisere toldprocesserne i EU og for at skærpe kontrollen af de varer, der hver dag krydser de europæiske grænser.

Den store EU-toldreform – det nye EU-toldkodeks, der blev vedtaget i 2013 - vedrører ikke bare myndighederne, men i høj grad også de virksomheder, der im- og eksporterer varer ind og ud af EU eller anden måde har toldrelaterede aktiviteter. Derfor er virksomhederne også nødt til at foretage store it-investeringer, der gør deres egne it-løsninger kompatible med toldmyndighedernes systemer i EU.

For dem er udskydelser i tidsplaner for det omfattende it-projekt en kilde til usikkerhed omkring virksomhedernes egne it-tilpasninger.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125