23948sdkhjf

Udskældt momsgrænse fjernes

Farvel til ”konkurrenceforvridende” momsbagatelgrænse.

Den 1. juli er det slut med den omdiskuterede bagatelgrænse for momsbetaling, som længe har givet udenlandske netbutikker en urimelig fordel og gjort livet surt for danske virksomheder, ifølge Dansk Erhverv.

Reglen sikrer, at forsendelser fra tredjelande er fritaget for moms, hvis værdien angives til at være under 80 kr.

Reglen har længe været en torn i øjet på danske virksomheder, forklarer Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

- Det har været en åbenlys konkurrenceforvridende regel, der har givet udenlandske netbutikker som Wish.com en kæmpe fordel, fordi der ikke skulle betales moms, hvis de angav værdien til under 80 kr. Derfor har vi i lang tid også kæmpet for at få reglen fjernet, og nu lykkes det endelig – det er jeg på virksomhederne og statskassens vegne meget glade for. Jeg tror, at det vil have en positiv effekt, siger Niels Ralund.

Han henviser til, at Sverige for flere år tilbage fjernede bagatelgrænsen og indførte et gebyr på Kina-pakkerne.

- Det medførte et fald i antallet af pakker, så vi ved, at det virker, fortsætter Niels Ralund.

Dansk Erhverv har vurderet, at statskassen årligt går glip af cirka en halv mia. kr. i manglende momsbetaling, og at der landede 40.000 af de såkaldte Kina-pakker i Danmark om dagen, da presset var størst.

- Det er altså ikke småpenge, og når reglen samtidig hjælper udenlandske virksomheder med at udkonkurrere de danske, så er det et alvorligt problem, siger Niels Ralund. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125