23948sdkhjf

Samskip udvider populær rute

Tilføjer Waterford til Amsterdam-Irland.

Det hollandske short sea-rederi Samskip udvider nu den ellers nyligt lancerede Amsterdam-Dublin rute med et stop i irske Waterford.

Udvidelsen er en reaktion på stigende efterspørgsel, og Samskip indsætter således også et større, hurtigere skib til frekvensen.

Thijs Goumans, leder af handel med Irland hos Samskip:

- Vi har oplevet en stærk efterspørgsel på den direkte rute til Amsterdams netværk af jernbane-, vej- og pramforbindelser til større EU-markeder. Som forventet har kunder med relation til Irland været ivrige efter at undgå besværet med distributionen i Storbritannien efter brexit, siger Thijs Goumans.

Afgange mandag aften fra TMA Terminal Amsterdam til ankomst til Dublin onsdag supplerer godt Samskips eksisterende Rotterdam-Irlands shortsea-tjenester, lyder det fra Samskip. For irske eksportører har weekenden returrejses tilbage til Amsterdam også vist sig at være vigtigt.

- Samskips jernbaneforbindelser mellem TMA og Duisburg forbinder irske importører og eksportører til markeder længere mod øst. Tilføjelsen af Waterford giver nye muligheder for irsk eksport i det nordlige Holland, Tyskland, Polen og videre, siger Thijs Goumans.

Opgraderingen kommer også med introduktionen af 750 TEU-containerskibet Edith, hvis hurtigere driftshastighed muliggør et stop i Waterford efter Dublin uden tidsforstyrrelser. Samskips Rotterdam-Irlands tjenester opretholdes separat af et par 800 TEU-skibe.

Alma Prins-Droog, leder af Cargo & Offshore i Port of Rotterdam:

- Vi er meget glade for denne udvidelse af Samskips Irlands-service. Siden indvielsen i januar sidste år har TMA Logistics og Samskip arbejdet utrætteligt for at gøre denne service til en succes. Denne udvikling fremhæver placeringen af Amsterdam-havnen som short sea hub, der tilbyder afskibere effektive og pålidelige forbindelser mellem Irland og det europæiske bagland. Vi vil fortsætte med at arbejde med vores partnere for at sikre succes. Det irske containermarked viser stærk vækst, og tilføjelsen af havnen i Waterford giver mange nye muligheder, siger Alma Prins-Droog.

Michael van Toledo, general manager hos TMA Logistics:

- Hver uge har der været en hurtigere optagelse af skibsslots på denne rute, hvilket viser, at forbindelsen Amsterdam-Irland er et svar på den efterspørgsel, der allerede var der. TMA’s overbelastningsfri vejadgang giver en platform for vækst i FMCG-volumener til Irland og for irsk farmaceutisk og mejeriproduktseksport via Amsterdam, hvor Samskips jernbanetjenester tilbyder forbindelser mod øst og cross-docking hos TMA vinder over traileroperatører til og fra markeder længere syd for Amsterdam. Et større skib og en ekstra havn, der balancerer import- og eksporttrafik, er den logiske udvidelse. Vi er meget stolte af shortsea-partnerskabet, som TMA har udviklet med Samskip i løbet af de sidste tre år, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14