23948sdkhjf

Smuglere upåvirket af pandemi

Antallet af ulovlige cigaretter fundet i tolden er mere end fordoblet i 2020.

I 2020 har Toldstyrelsen tilbageholdt over 16 mio. ulovlige cigaretter. Det er en stigning på 167 procent fra 2019, hvor toldere fandt knap seks mio. cigaretter. Stigningen i cigaretbeslag tegner et billede af, at de kriminelle bagmænd stadig er aktive, selv om store dele af handlen i 2020 har været påvirket af Covid-19-pandemien.

Kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund, siger om stigningen i cigaretbeslag:

- Det forgangne år har vi kunnet konstatere en markant stigning i tilbageholdelser af ulovlige cigaretter. På trods af pandemien har kriminelle bagmænd stadig forsøgt at føre cigaretter ulovligt ind i landet uden at betale told, moms og afgifter. Cigaretterne er ofte produceret uden om reglerne og dermed potentielt endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er.

I 2020 registrerede Toldstyrelsen knap 700 sager på tobaksområdet, der desuden tæller ulovlig indførsel af vandpibetobak, cerutter, cigarer mm. Hvor antallet af sager i 2020 er mindre end i 2019 (godt 1.100 sager), er antallet af tilbageholdte cigaretter tæt på tredoblet. Der er blandt andet registreret sager blandt rejsende i flytrafikken samt to større sager med 1,6 mio. cigaretter skjult i kabeltromler på Aarhus havn og 14 mio. cigaretter i en sættevogn på Esbjerg havn.

Den samlede mængde tilbageholdte cigaretter skønnes at svare til et unddraget beløb på knap 28 mio. kr. i told, moms og afgifter, hvis cigaretterne skulle indføres lovligt i Danmark. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125