23948sdkhjf

Årets første cruiseship i Stokholm

Stockholm byder velkommen til årets første krydstogtskib.

Krydstogtsskibet Mein Schiff 1 åbnede forleden krydstogtssæsonen i den svenske hovedstad. Men der var ingen krydstogtsgæster, der gik i land, da Mein Schiff 1 lagde til kaj i Stokholms centrum.

Der var nemlig tale om et såkaldt blåt krydstogt, hvilket betyder at krydstogtsgæsterne ikke kommer i land før krydstogtsskibet anløber den havn togtet er udgået fra oprindeligt.

Dermed er krydstogtsturisterne stadig underlagt corona-restriktioner – men væsentligt mere fleksible end de har været siden pandemien lukkede krydstogtssektoren helt ned i marts sidste år.

Der var 1.125 passagerer om bord ved anløbet i Stokholm. De skal sammenlignes med de omkring 3.000 passagerer, der normalt sejler med på Mein Schiff 1. Skibet havde også 717 besætningsmedlemmer, hvilket næsten er en næsten fuld besætning.

Det skriver Stokholms havne i en pressemeddelelse.

Viceborgmester

Krydstogtet begyndte i Kiel og vil sejle en rundrejse i Østersøen, inden den vender tilbage til Tyskland igen. Der afholdes ugentlige sejladser af samme krydstogt med det samme skib indtil midsommer.

- Det er hjertevarmende at starte langsomt og omhyggeligt med krydstogtsæsonen. Stockholm er stadig en meget populær krydstogtdestination og havn. Havnen i Stockholm, en af verdens største passagerhavne, der er blevet hårdt ramt af pandemien. Derfor er det dejligt at se, at Stockholm stadig er et foretrukket valg for både turister og rederier, sagde Joakim Larsson, viceborgmester for byplanlægning, der hilste skibets ankomst til kajkanten velkommen.

Krydstogtselskaberne ser en stor efterspørgsel efter rejser, men er meget opmærksomme på ansvaret for at starte tingene sikkert op igen. De har implementeret alle forsigtighedsforanstaltninger før og under rejsen og har tæt dialog med destinationerne og de relevante regulerende organer.

Krydstogtselskaberne følger anbefalingerne fra WHO (Verdenssundhedsorganisationen) og CLIA (Cruise Lines International Association - verdens største krydstogtsorganisation). Virksomheden har også implementeret sine egne yderligere retningslinjer for, hvordan dens krydstogter gennemføres.

Passagererne skal udfylde en sundhedserklæringsformular og fremlægge bevis for en negativ COVID19-test, før de kan begynde deres rejse. Virksomheden har også begrænset antallet af passagerer om bord for at muliggøre social afstand og overholdelse af andre foranstaltninger.  /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094