23948sdkhjf

MARLOG er kommet stærkt fra start

Klyngeorganisationen for de maritime erhverv fylder ét år og henter friske kræfter til bestyrelsen.

Danmarks nationale klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik har afholdt sin første ordinære generalforsamling, fået tilført friske kræfter til bestyrelsen og gjort status på sit første år som samlet organisation: Der har været turbo på. Og det fortsætter.

Et år er jo ikke alverden. Men når tre maritime klynger slår sig sammen og etablerer sig som en samlet, landsdækkende enhed, så går det stærkt. Nogenlunde sådan kan man opsummere det første år i MARLOG, Danmarks nye nationale klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik.

Første ordinære

MARLOG afholdt den 25. maj sin første ordinære generalforsamling – præcis et år efter at være blevet udnævnt af Uddannelses- og Forskningsministeriet til officiel national klyngeorganisation for styrkepositionen De maritime erhverv og logistik.

Siden har MARLOG fået etableret sig på kontorer i Frederikshavn, Esbjerg, Svendborg, Lindø, København og Rønne. Medarbejderne er flettet sammen i en ny struktur, flere kolleger er blevet ansat, budskabet om den nye organisation er blevet spredt, og det er lykkedes at bygge en medlemsskare op på godt 200 virksomheder inden for de maritime erhverv og logistik.

Flere kontorer

I løbet af sommeren udvider MARLOG med kontorer i Fredericia og Aalborg. Og allerede nu har organisationen taget hul på et strategisk samarbejde med Energy Cluster Denmark samt Dansk Center for Energilagring, lød det fra formand Peder Gellert Pedersen på generalforsamlingen.

- Og med det er der også sat en kurs for fremtiden, sagde han.

- Vi vil være den foretrukne samarbejdspartner i erhvervene, når det handler om at skabe innovation og udvikling. Vi skal være relevante og til stede for hele erhvervet – det vil sige, vi skal være der med tilbud til både logistik-virksomheder og til maritime virksomheder.

Ny direktør

Formanden benyttede lejligheden til at sige tak til Mikkel Navarro Hansen, der som direktør påtog sig at styre MARLOG sikkert fra kaj og nu har besluttet at forfølge en ny karriere inden for teknologisk iværksætteri. Samtidig kunne han byde velkommen til Sverre Vincent Lenbroch, der tiltræder som ny direktør den 1. august 2021.

- Sverre kommer med en solid ballast fra logistikområdet og supplerer dermed MARLOG’s stærke kompetencer inden for det maritime perfekt, lød det fra Peder Gellert Pedersen.

Og endelig kunne formanden byde velkommen til tre nye bestyrelsesmedlemmer, der er klar til at arbejde for innovation og udvikling i erhvervet sammen med resten af bestyrelsen.

- Vi står over for en række store udfordringer i vores erhverv, som vi kun kan klare i fællesskab, sagde Peder Gellert Pedersen med særlig henvisning til den grønne omstilling.

- Derfor er det vigtigt, at vi har en stærk bestyrelse med repræsentanter fra hele landet og alle grene af erhvervet. Vi står stærkt med både skibsdesignere, udstyrsproducenter, logistikvirksomheder, rederier, havne samt forskning og uddannelse. Det passer godt til vores store ambitioner og de forventninger, MARLOG er bygget på. Jeg glæder mig til samarbejdet.

MARLOGs bestyrelse er:

➢ Peder Gellert Pedersen, Executive Vice President, Ferry Division DFDS

     (genudpeget som formand)

➢ Jytte Ravn Jyrkinewsky, Chief Engineering Officer, Odense Maritime Technology

    (genudpeget som næstformand)

➢ Thomas Leander, Site Manager, MAN Energy Solutions (ny)

➢ Morten Brandborg, Managing Director, Wärtsila

➢ Søren Nørgaard Thomsen, CEO, Blue Water Shipping

➢ Pia Ankerstjerne, CEO, MARTEC

➢ Jens Roedsted, Director, FORCE Technology

➢ Erik Østergaard, CEO, Dansk Transport og Logistik

➢ Jacob Clasen, Deputy Director General and Deputy CEO, Danske Rederier (ny)

➢ Cecilie Lykkegaard, Deputy CEO, Danske Maritime (ny)

➢ Tine Kirk Pedersen, direktør, Danske Havne

/Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109