23948sdkhjf

30 sigtelser mod midtjysk vognmand

Tungvognskontrol afslørede alvorlige lovovertrædelser.

I forbindelse med tungvognskontrol udført af Tungvognscenter Syd den 21. april blev en vognmand fra Midtjylland standset i sin lastbil. Det viste sig, at vognmanden ikke havde generhvervet førerretten efter en frakendelse, og da han blev standset, sad en anden mands førerkort i tachografen.

Det gav anledning til en nærmere undersøgelse af vognmandens og firmaets forhold.

Denne undersøgelse har nu resulteret i, at vognmanden er blevet sigtet for i mindst otte tilfælde at have kørt lastbil uden førerret, ligesom han er blevet sigtet for i fem tilfælde at have kørt på en anden mands førerkort. Der er endvidere også blevet rejst sigtelse mod en chauffør for i ti tilfælde at have kørt uden førerkort i tachografen, hvilket vognmanden ligeledes blev sigtet for som arbejdsgiver at være ansvarlig for.

Der er i alt rejst 30 sigtelser mod vognmanden for overtrædelse af straffeloven, færdselsloven og køre og hviletidsforordningen.

Sagen havde yderligere den konsekvens, at vognmandens private personbil blev beslaglagt af retten.

I forbindelse med søgning af den private personbil blev vognmanden igen taget for kørsel uden førerret i en af firmaets varebiler, hvorfor han fik endnu en sigtelse for kørsel uden førerret.

Sagen vil nu blive videresendt til anklagemyndigheden, der skal viderebehandle den og træffe afgørelse om tiltale. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11