23948sdkhjf

MEP'erne går ind for vedvarende brint

Politisk valg eller markedskræfterne skiller vandene i brintdebatten.

På sidste uges plenarmøde i Europarlamentet vedtog MEP'erne rapporter om vedvarende brint og integrationen af energisystemer. Rapporterne er formuleret som svar på Kommissionens strategier for integration af brint og energisystemer.

Brint ses som et nøgleelement for at nå de klimamål, der er fastsat for 2030 og 2050. Et klart flertal i Europaparlamentet fastslog med afstemningerne at der skal være tale om brint fra vedvarende kilder.

Det skriver NLA.

I øjeblikket er brint som energiressource ikke konkurrencedygtigt, hvorfor MEP'erne beder Kommissionen og medlemsstaterne om at tilskynde værdikæden og markedet til at fremme antagelsen af optagelsen af brint som brændstof.

Sø-, luft og tung transport

Desuden understreger rapporten fra den tyske MEP Jens Geir (S&D), at brint skal bruges til sektorer, hvor dets anvendelse er tæt på at være konkurrencedygtig, eller som ikke kan dekarboniseres af andre teknologiske løsninger, nemlig industri-, luft-, sø- og tunge transporter.

Præcis spørgsmålet om, hvilke industrier og sektorer, der skal anvende brint er det helt centrale spørgsmål i debatten lige nu.

Bør lovgivere vælge, hvilke typer brændstof de forskellige sektorer skal anvende, eller skal det frit reguleres af markedet?

Emnet om at matche alternative energikilder med forskellige typer energibrugere (f.eks. Personbiler versus søtransport) bliver i stigende grad en del af debatten i Bruxelles såvel som blandt lastbilproducenter.

Obligatoriske mål

European Automobile Manufacturers Association (ACEA) opfordrer til obligatoriske mål for brintpåfyldningsstationer i EU med henblik på at anvende brint som brændstof til transport af tunge varer. For at visualisere omfanget af nødvendige stationer har de lavet et interaktivt kort over de nødvendige lastbilspecifikke brintpåfyldningsstationer i Europa (plus Storbritannien) inden 2025 og 2030.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141