23948sdkhjf

Thermo King kaster sig over HVO

Godkender fossilt biobrændstof til lastbil- og trailerkøleenheder.

Thermo King godkender nu brugen af fossilfrit dieselbrændstof i form af hydrogenereret vegetabilsk olie (HVO) som et mere bæredygtigt alternativ til deres lastbil- og trailerkøleenheder. Brug af bionedbrydelig HVO i stedet for traditionel diesel reducerer drivhusgasemissioner og partikelforurening fra motoren med 90 procent uden påvirkning af motorydelsen, lyder det fra Thermo King.

- Thermo King har det største udvalg af løsninger til transporttemperaturregulering med nul- og lavemission i branchen, siger Francesco Incalza, direktør for Thermo King i Europa, Mellemøsten og Afrika.

- Vores kunder værdsætter vores engagement i at fremme teknologi og kapacitet inden for køletransport. Vi fortsætter med at innovere for at reducere vores produkters miljømæssige fodaftryk, og ved at teste og godkende brugen af HVO i vores enheder giver vi vores kunder endnu en mulighed for at gøre deres egen drift mere bæredygtig, siger han.

Thermo King har gennemført grundige tests med HVO-biodiesel i deres transportkøleanlæg til lastbiler og trailere. Testene er foretaget på vejene, og der er gennemført belastningstests i deres laboratorium på produktionsanlægget i Galway, Irland. Resultaterne viste, at enhedernes ydeevne ikke påvirkes, selv ikke ved omgivende temperaturer under frysepunktet. HVO-biodiesel kan bruges som drop-in-brændstof eller blandes med almindelig diesel, uden at der er behov for motorændringer eller hyppigere vedligeholdelsesintervaller.

Thermo Kings nye tiltag er en del af de foranstaltninger, som Trane Technologies har truffet for at komme i mål med deres bæredygtighedsforpligtelser for 2030, herunder deres Gigaton Challenge om at reducere kundeemissioner med 1 milliard ton. Trane Technologies planlægger at nedbringe deres kulstofemissioner med næsten 50 % inden 2030, og dette ambitiøse mål for emissionsnedbringelse er blevet godkendt af Science Based Targets Initiative (SBTi). De understøtter også Paris-aftalens mål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader celsius, hvilket kræver globale kulstofemissioner på netto-nul inden 2050. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094