23948sdkhjf

Samskip får vinger

Samskip udvider sin logistikbutik med lanceringen af Samskip Air.

Samskip har etableret en dedikeret luftfragtvirksomhed, der tilføjer betydelige nye muligheder til logistikvirksomhedens serviceportefølje, der allerede inkluderer jernbane-, vej-, shortsea- og indre vandveje i hele Europa og globale lastlogistikløsninger.

Samskip Air slog dørende op for første gang 1. maj 2021 fra luftfragtsafdelingens nye kontorer i Schiphol Lufthavn. Samskips opgave er kort og godt at øge luftfragtmængderne, som Samskip allerede booker, etablere nye ruter og udvikle muligheder for samarbejde med Samskips paneuropæiske multimodale netværk.

De 'one stop shop' logistikmuligheder, der allerede er tilgængelige for Samskip, genererer 850.000 TEU i containertrafik hvert år såvel som store volumener af generel, breakbulk og projektfragt.

Garvet luftfragtsmand

Samskip Air ledes af Hans Blauw, hvis 35 år lange CV – ligner Luftfragtens Who’s Who – skriver Samskip selv i den pressemeddelelse, der er udsendt i anledningen af åbningen af Samskip Air.

Hans Blauws CV tæller ledende stillinger i KLM, Hellman Worldwide, FedEx, TNT og ALM (Aircraft Load Management). Tiltrædelse af Samskip som luftfragtchef efter fire års drift af Fairways Group for at støtte Aeroméxico og DHL Aviation.

Nu rapporterer Blauw til Mon Verstegen, General Manager Freight Forwarding u Samskip Logistics.

- Som karrierelogistikprofessional var muligheden for at hjælpe Samskip Air med at opnå en styrkeposition inden for luftfragtlogistik for god til at gå glip af på et marked, der i øjeblikket er underserviceret, når det gælder kvalitet, siger Blauw.

- Gruppen har enestående kompetencer inden for temperaturstyrede varer, lægemidler, elektriske varer og bildele, og der er altid plads til tjenester, der tilbyder pålidelighed, ekspertise i godshåndtering, sikkerhed og robust dokumentation. Med 47 kontorer i 35 lande har Samskip netværket, det lokale personale, toldviden og de digitale bookingsystemer, der skal blomstre ved at tilbyde luftfragttjenester til laster med høj værdi, pier-to-pier og dør-til-dør, siger Hans Blauw.

Mens Covid-19 bragte en nedgang i 2020-trafikken, har de seneste år set, at de årlige godsmængder, der håndteres af hollandske lufthavne, stabiliseres på mellem 1,6 millioner og 1,8 millioner ton. Cirka 93 procent af denne fragt håndteres på Schiphol, Europas andenstørste lufthavn, når det gælder fragt.

Global Gateway

- Schiphol er en global gateway for luftfragtvirksomheder med forbindelser til Kina, USA, Sydamerika, Rusland, Mellemøsten og Afrika og giver en europæisk gateway til Samskips multimodale netværk af lastbiler, tog, pramme og nærskibsfartøjer, siger Martijn Tasma, direktør Global Forwarding, Samskip Logistics.

- Hans Blauws track record taler for sig selv, og vi er glade for at byde ham velkommen ombord som den iværksættermotor, der skal fører Samskip Air. Vi ser frem til at konsolidere vores førende logistiske rolle inden for skandinavisk fiskerieksport og samarbejde med vores globale kontorer for at udvikle andre volumener og forbindelser i andre lufthavn

- I de kommende uger vil vi præsentere Samskip Air og forklare, hvordan Samskip som en større transportgruppe har forhandlingskraften, der fungerer til fordel for sine luftfragtkunder og supportnetværket til at risikere luftfragtforsyningskæden, slutter Martijn Tasma.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078