23948sdkhjf

Hollænder er ny SAS-topchef

Anko van der Werff afløser Rickard Gustafson.

Det bliver hollandske Anko van der Werff, der senest 15. juli overtager som koncerndirektør i flyselskabet SAS efter svenske Rickard Gustafson.

Med virkning fra i går onsdag er SAS’ driftsdirektør Karl Sandlund fungerende præsident og administrerende direktør.

45-årige van der Werff har haft en lang karriere inden for global luftfart og han kommer senest fra stillingen som topchef i Avianca Holdings i Colombia.

Bestyrelsesformand i SAS, Carsten Dilling:

- Efter en omfattende, grundig og intens proces har jeg været begejstret for at se det omfattende felt af top-talentfulde kandidater fra den globale luftfartsindustri, som SAS som brand tiltrækker - yderligere styrket af en stor interesse i SAS’ ambitiøse indsats inden for bæredygtighed. Derfor er jeg stolt af, at vi i dag kan annoncere Anko van der Werff som ny administrerende direktør for SAS AB. Anko skiller sig tydeligt ud som den stærkeste tilføjelse til vores nuværende højt kvalificerede og stærke topledelsesteam. Anko har dyb viden om flyindustrien og lang erfaring fra forskellige internationale luftfartsselskaber. Dette vil være vigtigt i forhold til at tackle de udfordringer, SAS vil stå over for i de kommende år, i en uforudsigelig genopretningsperiode efter Covid-19. Han er godt bekendt med Skandinavien, og jeg tror, at han vil være et godt kulturelt match for SAS. Det er en fordel i vores nuværende situation, at han begynder sin stilling allerede i juli. For at sikre en glat og fremadskuende overgang vil driftsdirektør Karl Sandlund fungere som administrerende direktør, indtil Anko starter i Stockholm. Igen vil jeg gerne takke Rickard Gustafson for et fremragende stykke arbejde gjort for SAS og for vores store personlige samarbejde. På vegne af bestyrelsen og SAS ønsker jeg Rickard held og lykke med hans nye rolle i SKF, siger Carsten Dilling.

SAS’ kommende topchef udtaler selv:

- Jeg er meget beæret over at være SAS’ nye administrerende direktør. SAS er det førende luftfartsselskab i Skandinavien med et stærkt brand og en stolt luftfartshistorie, som har været af stor betydning for at forbinde regionen på hjemmemarkedet og med resten af verden. Jeg er også begejstret for at vende tilbage til Skandinavien. Jeg har meget gode minder om mine fire år her, både fra et professionelt perspektiv, men også som en familie siden vores ældste to børn blev født her. Jeg ser frem til at fortsætte den fremragende bæredygtighedsrejse, som SAS har startet, og som jeg tror vil være med til at transformere flyindustrien. Jeg er ivrig efter at lære teamet og de forskellige interessenter at kende og komme i gang. Det er ingen hemmelighed, at Covid-19 har påvirket hele luftfartsindustrien, men SAS har et stærkt fundament at bygge videre på, og jeg er sikker på, at SAS vil komme stærkere ud ved at arbejde sammen mellem alle interessenter, siger Anko Van der Werff. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125