23948sdkhjf

Mærsk vinder CSR Prisen for ottende gang

Logistikkoncernen hædret sammen med Arla og Ørsted.

Den traditionsrige CSR Pris blev for nylig overrakt af H.K.H. Kronprinsessen til Arla Foods, A.P. Møller-Mærsk og Ørsted på Børsen i København. Som vindere af CSR Prisen 2020 kan de tre virksomheder nu bryste sig af at være bedst til at formidle arbejdet med samfundsansvar, bæredygtighed og klima.

Revisorforeningen FSR – danske revisorer har længe været optaget af virksomhedernes samfundsmæssige ansvar og rapportering. Det er derfor 26. gang, at foreningen hylder de store danske virksomheder, der tager et særligt ansvar for at oplyse om deres såvel positive som negative aftryk på klima, miljø, forretningsetik og sociale forhold.

FSR – danske revisorer har i år valgt at uddele to priser og lægge særlig vægt på virksomhedernes rapportering om samfundsansvar, bæredygtighed og klima.

Én delt pris til A.P. Møller-Mærsk og Ørsted for bedste rapportering i kategorien for børsnoterede virksomheder og én pris til Arla Foods for bedste rapportering blandt de unoterede virksomheder.

Birgitte Mogensen, der er formand for FSR – danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed, fortæller, at der i år har været 67 virksomheder i puljen til vurdering, hvoraf dommerpanelet valgte at nominere syv og prise tre virksomheder som vindere af CSR Prisen 2020.

- Vi oplever, at stadigt flere virksomhedsrapporter er med i konkurrencen om at blive nomineret til CSR Prisen og på forskellig vis udmærker sig i forhold til vores kriterier. Det vidner om, at kvaliteten og barren for virksomhedernes praksis for rapportering om samfundsansvar højnes år for år. I år, hvor rapportering om klima har haft særligt fokus, har det på mange måder været marginalerne, der var på spil, da dommerpanelet afgjorde, hvem der skulle vinde, siger Birgitte Mogensen.

CO2-neutral flåde

Det er ottende gang, at A.P. Møller-Mærsk vinder CSR Prisen for bedste rapportering om samfundsansvar, bæredygtighed og klima, men første gang, at prisen skal deles med en anden virksomhed, Ørsted.

Caroline Pontoppidan, SVP, General Counsel & Head of Corporate Affairs i A.P. Møller-Mærsk var på scenen og takke for prisen:

- Vi har et mål om at gøre hele vores flåde CO2-neutral inden 2050. For at opfylde ambitionen har vi sat os nogle vigtige delmål undervejs, blandt andet at have det første CO2-neutrale skib klar i 2030. Med rapporten ønsker vi at give omverdenen indblik i rejsen mod målet, for vi ved, det har stor betydning for vores kunder, investorer og medarbejdere. Vi er derfor glade for, at det arbejde bliver anerkendt med CSR Prisen, sagde Caroline Pontoppidan.

Ny klimahandlingsplan

Fra Ørsted var Jakob Askou Bøss, strategi- og kommunikationsdirektør, på scenen og kvittere for prisen, som virksomheden i år vinder for første gang:

- I Ørsted fungerer vores bæredygtighedsrapportering som et strategisk styringsværktøj for hele virksomhedens arbejde med bæredygtighed. På et årti har vi flyttet os fra at være Danmarks største CO2-udleder til i dag at rangere som verdens mest bæredygtige selskab og en af de største globale aktører i at drive den grønne omstilling af verdens energisystemer. I vores seneste bæredygtighedsrapportering fremlægger vi en udtømmende og videnskabeligt funderet klimahandlingsplan. Handlingsplanen vil gøre Ørsted til et CO2-neutralt selskab allerede i 2025 og med en fuldt CO2-neutral værdikæde i 2040. Vi er meget stolte over at modtage CSR Prisen 2020, lød det fra Jakob Askou Bøss. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128