23948sdkhjf

Kolding Havn: Fjerde rekordår i træk

Nye rekorder i havnen, der vil være ”verdens bedste nabo”.

Kolding Havn fortsætter den positive vækstrejse og leverer igen et solidt resultat på både omsætning og bundlinje trods usikre tider. For fjerde år i træk sætter havnen rekorder, og virksomhederne på havnen ansætter fortsat medarbejdere for at kunne følge med udviklingen.

Organisationen Kolding Havn har i 2019 leveret et rekordstort driftsresultat på 7,2 mio. kr.

- Den helt store driver for havnens aktiviteter er trekantsregionens mange produktionsvirksomheder, byggebranchen samt landbrugene. Forsyningen via havnen af stål, papir, glas, byggematerialer, asfalt, foder, grovvarer, m.v. er en forudsætning for at drive i hundredvis af virksomheder i regionen. Hos Kolding Havn er vores fornemste opgave at levere en god service samt de rigtige faciliteter og processer, men vi driver ikke udviklingen alene. Det er de mange havnevirksomheder på Kolding Havn, der skal have æren for, at det nu for fjerde år i træk lykkedes os at sætte rekorder hos Kolding Havn, siger bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen og fortsætter:

- Vi skal huske på, at nettoomsætningen for organisationen Kolding Havn kun er en beskeden del af den totale omsætning på havnen med alle havneselskaberne. Populært sagt lever Kolding Havn af at tjene en lille bid per skib og pr. tons, hver gang gods passerer kajen til eller fra skib.

Samtidig med, at omsætningen på Kolding Havn er steget, så er de gener, der kan være forbundet med havnedrift, blevet meget mindre, siger direktør i Kolding Havn, Anders Vangsbjerg Sørensen:

- Vi investerer løbende i nyt højteknologisk terminaludstyr og forbedrer vores arbejdsprocesser på havnen med henblik på at genere vores omgivelser så lidt som muligt. Vi arbejder ud fra mantraet om, at vi vil være ”verdens bedste nabo”. Selv om der stadig er plads til forbedring, så er jeg personligt meget glad for, at vi har fået skabt et miljø på havnen, som i meget vidt omfang tager hensyn til vores naboer, samtidig med at vi passer vores arbejde, siger Anders Vangsbjerg Sørensen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141