23948sdkhjf

Mærsk opjusterer forventninger

A.P. Møller – Mærsk opjusterer forventninger til tredje kvartal og hele 2020 - OPDATERET

A.P. Møller – Mærsk har i dag opjusteret forventningerne til 2020 baseret på de foreløbige tal for tredje kvartal og de nuværende forventninger til fjerde kvartal.

- A.P. Møller – Mærsk er på vej til at afslutte et stærkt tredje kvartal med solid indtjeningsvækst inden for alle forretningsområder. Især inden for Ocean and Logisitcs & Services. Volumenerne er vendt tilbage til niveau hurtigere end ventet, samtidig med vores omkostninger er forblevet under kontrol. Fragtraterne er steget på grund af en stærk efterspørgsel, og vi øger indtjeningen i hastigt inden for Logistics- & Services, siger A.P. Møller – Mærsks adm. direktør, Søren Skou og tilføjer:

- Udsigterne for fjerde kvartal er også solide af de samme grunde som allerede nævnt. Derfor kan vi opjustere vores forventninger til hele året.

- Selskabet forventer at kunne rapportere en urevideret omsætning på 9,9 mia. USD (godt og vel 62 milliareder kroner), EBITDA før omstrukturerings- og integrationsomkostninger på 2,4 mia USD (godt 15 milliarder kroner).

A.P. Møller – Mærsk må i tredje kvartal notere en nedgang i volumenerne til søs, der ligger omkring tre procent lavere end i samme periode i 2019. Men et fortsat opsving i efterspørgslen og koncernens tiltag for at holde omkostningerne i ave har bidraget til et lidt bedre volumenudvikling end ventet.

2000 afskediges

A.P. Møller – Mærsk annoncerede allerede 1. september, at koncernen skulle gennem en større omstrukturering i Ocean and Logistics & Services. Med dagens selskabsmeddelelse er der nu sat tal på – cirka 2.000 ansatte må sige farvel til jobbet. Det ventes at koste selskabet omkring 100 mio. USD i tredje kvartal i år.

Opjustering

På baggrund af den gunstige udvikling i indtjeningen i tredje kvartal forventer A.P. Møller – Mærsk ledelse nu et EBITDA på 7,5-8,0 mia. USD (cirka 47,3-50,5 mia. danske kroner) inden omkostninger til omstruktureringer og integrationsomkostninger. Tidligere var EBITDA-forventningen 6-7 milliarder USD.

A.P. Møller – Mærsk fastholder alle de øvrige parametre, der blev offentliggjort 19. august.

Når det gælder markedsvilkårene i de kommende kvartaler, så fremhæver selskabet at der fortsat hersker en højere usikkerhed end normalt på grund af den globale COVID-19-pandemi.

»Udsigterne for 2021 er fortsat usikre på grund af den fortsatte pandemi. Den positive effekt af statslige støttepakker kan også vise sig mindre stærk i 2021, nye mulige nedlukninger vil påvirke efterspørgslen og timingen og effektiviteten af en eventuel vaccine vil alt sammen kunne påvirke udviklingen i 2021.«

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109