23948sdkhjf

Partier enige om delaftale til luftfarten

Understøttelse til blandt andet mindre danske lufthavne.

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er nu enige om en udmøntning af 65 mio. kr., som skal understøtte den danske luftfartsbranche.

Med den nye delaftale er partierne enige om at afsætte 28 mio. kr. til at understøtte de mindre, regionale danske lufthavne, som har et driftsunderskud i 2020, og at afsætte 27 mio. kr. til at hjælpe de danske luftfartsselskaber med driftsudgifter til opretholdelse af deres licens til erhvervsmæssig flyvning.

Desuden har partierne bedt Transport- og Boligministeriet om at arbejde for en ordning, hvor der gives prisrabat til blandt andet ældre, unge, børn og handikappede på indenrigsflyvninger til Bornholm og Sønderborg. Ordningerne vil skulle statsstøttegodkendes af Europa-Kommissionen. Der er afsat samlet 10 mio. kr. til ordningerne.

Ordningerne vil blive administreret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Delaftalen er opfølgning på aftalen mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om at afsætte op til 260 mio. kr. til at støtte dansk luftfart. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078