23948sdkhjf

Godt gang i varebilsalget

Stigninger efter lang tids negativt varebilsalg.

Der ryger rigtig mange nye varebiler ”over disken” i øjeblikket.

Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

September bød på knap 3.000 nye varebiler og det højeste varebilsalg siden november sidste år. Varebilsalget endte dermed over 20 procent højere end samme måned i fjor.

Trods fine salgstal for september måned trækkes år-til-dato regnskaberne (ÅTD) fortsat ned af de store salgsnedgange tidligere på året. Kigger man udelukkende på det netop overståede tredje kvartal er der dog klar bedring at spore, og kurverne for både vare-, lastbiler og busser er vendt.

Administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, ser lyst på udviklingen for vare- og lastbiler og uddyber:

- Efterspørgslen på varebiler har det seneste halve år været ramt af den nærværende pandemi, men i de seneste måneder har vi set gode takter. Alt i alt ligger 2020 blot 12 procent under sidste års meget fine salgstal. Det er skridt i den rigtige retning. Vi forventede på forhånd, at lastbilsalget ville falde i 2020 grundet den høje aktivitet i de foregående år. At coronakrisen har påvirket salget yderligere, kommer vi ikke udenom, men det er positivt, at kurven nu er på vej op, siger han.

Efter en lang periode med negativt varebilsalg skete en pæn aktivitet i september måned. 2.971 varebiler blev det til, hvilket svarer til 20 procent flere end i samme måned sidste år. Retfærdigvis skal det siges, at september 2019 var påvirket af, at mange varebiler blev leveret umiddelbart før september, grundet nye tekniske krav.

På baggrund af den forgangne måneds salg endte det samlede varebilsalg for tredje kvartal på 7.668 nyregistrerede køretøjer. Det er en stigning på 4,2 procent i forhold til samme periode sidste år. Til gengæld halter ÅTD-regnskabet stadig efter og er 11,8 procent under sidste års niveau.

Det var især de tunge varebiler (over 3.490 kg), der var populære i den forgangene måned. De stod for 25,1 procent af salget, hvilket er 6,1 procentpoint mere end samme i måned sidste år. Den største vægtklasse er dog stadig de mellemstore varebiler (2.501-3.490 kg), som udgjorde 44,1 procent af salget – en andel, der er 4,5 procentpoint lavere end i september sidste år. Andelen af de lette varebiler (op til 2.500 kg) er forholdsvist uændret (-1,6 procentpoint).

Også lastbilerne var godt kørende i den forgangne måned med det foreløbigt næsthøjeste salg i 2020. Lastbilsalget faldt beskedne 0,8 procent i forhold til september sidste år. 365 lastbiler blev det til i den forgangene måned mod 368 i fjor. Til gengæld er der ikke kommet så mange nye lastbiler på vejene, som tilfældet var i september, siden januar.

Tredje kvartals lastbilsalg endte 9,2 procent under sidste års niveau. ÅTD-regnskabet er desværre ikke bedre, og ved udgangen af september er årets foreløbige salg således 28,6 procent lavere end sidste år på samme tidspunkt. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174