23948sdkhjf

Ministerium giver blåt klyngestempel til MARLOG

MARLOG bliver national klyngeoperatør for det maritime erhverv og logistik med fem stærke hubs.

Uddannelses- & Forskningsministeriet har netop udpeget Maritime & Logistics Innovation Denmark – i daglig tale MARLOG – som national klyngeoperatør for maritime erhverv og logistik. Den nye klynge-organisation skal styrke innovation indenfor erhverv med fokus på grøn omstilling, digitalisering og kompetencer.

Det skriver MARLOG i en pressemeddelelse.

Maritime erhverv og logistik udgør en erhvervsmæssig styrkeposition i Danmark med verdensledende virksomheder inden for deres felt, som eksporterer og transporterer deres produkter og ydelser til hele verden. Det er denne styrkeposition og disse muligheder, som MARLOG skal bygge videre på i samarbejde med erhvervet, myndigheder og videns- og uddannelsesinstitutioner for at styrke fundamentet for Danmark som et verdensførende kraftcenter inden for bæredygtighed og innovation.

Kerneopgaven for MARLOG bliver at understøtte de mange dygtige virksomheder og aktører inden for erhvervet med projekter på tværs af værdikæden. Dette skal bidrage til, at Danmark fastholder og styrker sin ledende position indenfor erhvervet. Målet er, at Danmark også i 2030 har et af verdens stærkeste maritime & logistik erhverv, som går forrest med at finde vejen til den CO2-neutrale skibsfart og sikrer innovation i hele transportkæden.

Bestyrelsesformand for MARLOG Peder Gellert Pedersen, DFDS, udtaler:

- Jeg glæder mig til at stå i spidsen for MARLOGs virke som repræsentant for hele erhvervet. MARLOG vil lægge godt fra kaj med mange medlemsvirksomheder, en stor projektportefølje, mange aktiviteter lige fra første dag og ikke mindst et stærkt og kompetent hold, der er klar til at arbejde med innovation og udvikling i erhvervet. Vi står overfor mange udfordringer og muligheder, hvor klimaudfordringen, miljøkrav, cirkulær økonomi, digitalisering, automatisering og ikke mindst adgangen til de rette kompetencer vil være afgørende spørgsmål. Jeg ser frem til, at branchen støtter op om MARLOG, at virksomheder og andre interessenter melder sig ind og byder ind med konkrete projektideer, som kan være med til at løfte udfordringer og forløse potentialer til gavn for erhvervet i hele Danmark. På denne måde kan vi løfte i flok fremfor som enkeltvirksomheder.

Den nye samlende klyngerorganisation bygger på fundamentet af de maritime klyngeorganisationer, hhv. MARCOD, Fyns Maritime Klynge og Maritime Development Center samt Transportens Innovationsnetværk. MARLOG er kommet til verden i tæt samarbejde med en række brancheorganisationer, som ser, at samarbejde på tværs kan styrke hele branchen, nemlig Danske Rederier, Danske Maritime, Danske Havne og Dansk Transport og Logistik.

Næstformand i MARLOG Jytte Jyrkinewsky, Odense Maritime Technology, supplerer:

- Med MARLOG får vi nu en klyngeorganisation, der er bredt forankret i hele landet. Det gør det let for os virksomheder at navigere i, let at finde den nyeste viden eller at finde nye relevante samarbejdspartnere. Jeg har store forventninger til, at vi med MARLOG får en stærk og professionel organisation, der kan danne konsortier og søge midler til vigtige innovationsprojekter indenfor f.eks. den grønne omstilling..

Mikkel Navarro Hansen er blevet udnævnt til direktør for MARLOG. Han udtaler:  

- Vi har i de eksisterende klyngeorganisationer knoklet gennem det sidste år for at etablere MARLOG. Og vi er enormt stolte af, at vi nu er blevet udnævnt som operatør på den danske styrkeposition Maritime Erhverv & Logistik. Vi vil være til stede i hele landet og klar til at understøtte virksomhederne med innovationsaktiviteter, netværk, vidensdeling og fundraising – specielt inden for den grønne omstilling, digitaliseringsområdet og adgangen til kvalificeret arbejdskraft. Fra vores hubs i Frederikshavn, Esbjerg, Svendborg, København og Rønne er vi aldrig særlig langt væk – hvad enten man er maritim udstyrsproducent, logistikvirksomhed, rederi, havn, skibsdesigner eller hvilken som helst anden virksomhed, der vil arbejde for erhvervets udvikling. Vi glæder os alle til samarbejdet.

Fakta om MARLOG

MARLOG er Danmarks officielle klyngeorganisation for det maritime erhverv & logistik og arbejder for Danmark som et bæredygtigt og innovativt førende kraftcenter for det maritime erhverv og logistik.

MARLOG arbejder for at fremme en øget konkurrenceevne for de maritime erhverv og logistik gennem innovation, transformation og kompetenceudvikling. MARLOG understøtter virksomhedernes grønne omstilling, digitalisering og adgang til kompetente medarbejdere.

MARLOG skaber værdi ved at hjemtage viden, facilitere netværk og initiere nye samarbejder på tværs af hele erhvervet og relevante sektorer.

MARLOG er etableret i 2020 og organiseret som en forening med hubs i København, Frederikshavn, Svendborg, Esbjerg og Rønne. MARLOG har 25+ ansatte og er guldcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. Læs mere på www.marlog.dk

Foreningens bestyrelse består af:

Peder Gellert Pedersen, Executive Vice President, Ferry Division DFDS (formand)

Jytte Ravn Jyrkinewsky, Chief Engineering Officer, Odense Maritime Technology (næstformand)

Lars Henrik Hejlesen, Senior Manager, MAN Energy Solutions

Morten Brandborg, Managing Director, Wärtsila

Søren Nørgaard Thomsen, CEO, Blue Water Shipping

Pia Ankerstjerne, CEO, MARTEC

Jens Roedsted, Director, FORCE Technology

Erik Østergaard, CEO, Dansk Transport og Logistik

Anne Steffensen, CEO, Danske Rederier

Jenny Braat, CEO, Danske Maritime

Tine Kirk, direktør, Danske Havne

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14