23948sdkhjf

Femern-retssag er startet

Femern A/S understreger, at tysk retssag ikke vil stoppe tunnelprojektet.

Den tyske forvaltningsdomstol i Leipzig indledte tirsdag retssagen om den dansk-tyske tunnelforbindelse under Femern Bælt.

Som Transport Tidende kunne skrive i sidste uge, så handler retssagen om den tyske myndighedsgodkendelse af det mere end 50 milliarder kroner dyre projekt.

Ud over den tyske pendant til Danmarks Naturfredningsforening – Naturbund Deutschland (NABU) har en anden miljøorganisation, tre rederier og en landmand klaget til forvaltningsdomstolen.

Et af rederierne er Scandlines, der længe har ført en offensiv kampagne mod tunnelprojektet. Rederiet fastholder, at det agter at opretholde færgeruten mellem Rødby og Puttgarten parallelt med tunnelforbindelsen.

Både NABU og Scandlines har i flere år stillet spørgsmålstegn ved tunnelprojektets trafikprognoser og dermed hele den brugerbetalte finansieringsmodel.

Men ifølge Ritzau er Scandlines primære klage ved domstolen, at udformningen af vejforbindelsen vil forfordele tunnelforbindelsen på bekostning af rederiet, da tilkørselsforholdene til færgelejerne bliver forringet – især for de store lastbiler.

NABUs klage er derimod primært rettet mod de miljømæssige konsekvenser for dyre og plantelivet under havoverfladen i Femern Bælt. Her fremhæver organisationen især en række stenrev, der hvor tunnelelementerne skal graves ned i havbunden.

I Femern A/S understreger man, at domstolen ikke vil kunne blokere for projektet, men blot kan kræve justeringer af projketet – noget som Femern A/S ifølge Ritzau allerede har taget forholdsregler for.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125