23948sdkhjf

IKEA køber andel i Mover

Movers logistikløsning skal rulles ud i en række europæiske lande inden for de næste 12 måneder.

Møbel og interiør-giganten IKEA vil bruge danske Movers logistikløsning til at håndtere transporten fra de karakteristiske blå varehuse ud til kunden. Faktisk er IKEA så imponeret over Movers løsning – der er inspireret af ideen bag den omstridte taxatjeneste Uber – at selskabet har investeret et betydeligt tocifret milionbeløb i Mover. Investeringen skal anvendes til at tilpasse Movers løsning til Ikeas behov.

Det er planen, at Ikea vil implementere Movers løsning i en lang række europæiske lande allerede inden for de næste 12 måneder.

Det oplyser Mover i en pressemeddelelse.

Martin C. Hansen, adm. direktør i Mover, siger:

- For IKEA gør vi en kæmpe forskel, fordi de nu får gennemsigtighed og kontrol over leverancerne hele vejen fra varelager over terminaler til forbrugerens stue. IKEA kommer til både at kunne styre kundeoplevelserne og samtidig se, hvor mange minutter, det skal tage at få en to-personers sofa til kantstenen i Ringsted versus op på 4. sal på Østerbro. Og hvordan de mest effektivt får transporteret kundens brugte sofa med retur. Med løsningen kan IKEA source på tværs af køretøjer, interne og eksterne vogne, samtidig med at de får den mest effektive transport på hver eneste ordre. Det sparer masser af ressourcer, kørte kilometer og dermed CO2, udtaler Movers adm. direktør.

Porten til udlandet

Mover forventer, at parløbet med IKEA vil bane vejen for virksomheden uden for Danmarks grænser.

- Vi får nu en noget større muskel til at erobre markeder i andre lande, når vi kommer ud på ryggen af IKEA. Vi kommer til at lære en masse af en af de førende globale spillere inden for bæredygtighed i byer og skal støtte IKEAs vision om 100% fossilfri leverancer i 2025, siger Martin C. Hansen og tilføjer:

- Vi skal mande op, så vi kan ekspandere i korrekt tempo. Investeringen giver ro og ressourcer til at tiltrække de nødvendige spidskompetencer, der er nødvendige for at realisere så kraftig vækst, som nu ligger foran os. Det giver nogle spændende muligheder for virksomheden og for alle vores medarbejdere. Vores team har præsteret helt vildt og bygget en stærk logistikløsning i verdensklasse. Det er min medstifter, Oliver Kaszas, og jeg meget ydmyge og stolte af, for vi ved, hvor meget det har krævet af alle på holdet at komme hertil på kun fire år, siger Martin C. Hansen.

Kunde i forvejen

IKEA benytter allerede Movers modulerbare softwaresystemer til leverancer i hele Danmark. Mover og IKEA har samarbejdet om at udvikle systemerne, så de dækker IKEAs behov for kontrol og fleksibilitet i det hurtigt udviklende retailmarked.

Mover er angiveligt IKEA’s første investering i et dansk selskab.

Investeringen sker igennem Ingka Investments, som er et af de selskaber, som ejer IKEA. Stifterne, Martin C. Hansen og Oliver Kaszas, beholder tilsammen aktiemajoriteten i selskabet efter IKEAs investering.

- Vi har allerede set, at Movers løsning nærmest øjeblikkeligt øgede transparens og præcision i vores leveringer, og betød lavere omkostninger. Det er et vigtigt skridt fremad for IKEA Retail til forbedret last-mile-delivery til vores kunder, og det hjælper med at levere på vores kundeløfte samtidig med, at vi reducerer vores miljøbelastning, siger Marcus Baumgartner, Customer Fulfilment Manager i Ingka Group.

Investeringen er den seneste i en række af investeringer lavet af Ingka Group, som skal styrke IKEAs kerneforretning indenfor retail ved at investere i innovative virksomheder indenfor digitalisering og bæredygtighed.

Mover har angiveligt potentialet til markant at ændre den måde, som virksomheder håndterer last-mile-delivery, og det gør det lettere for forbrugere at shoppe online. Denne investering giver Mover mulighed for at implementere deres løsning i andre lande, hvor IKEA Retail er til stede, siger Krister Mattsson, Managing Director i Ingka Investments.

IKEA ser

Bæredygtige leverancer

IKEA har en ambition om at være 100 procent fossilfri på samtlige globale leverancer i 2025. Møbelgiganten angivelig Movers service som en vigtig brik i at opnå IKEAs mål om “achieving zero emissions home deliveries by 2025.”

Som nævnt startede Mover som et digitalt kørselskontor for fragt med inspiration fra taxa-tjenesten Uber. Med Movers egne ord »en deleøkonomisk fragtvirksomhed.«

I dag har virksomheden udviklet sig til en avanceret logistikvirksomhed, hvor kørslen primært gennemføres af professionelle vognmænd og chauffører, hvor Movers software optimerer kørslerne.

Mover oplyser, at selskabet nu har over 1100 chauffører tilknyttet, der bruger løsningen i Danmark.

Mover omsatte i 2019 for 94 millioner DKK, har 40 ansatte i København og er en overskudsgivende forretning.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114