23948sdkhjf

HMK Bilcon fylder 125

Jubilæum fejres 11. september.

HMK Bilcon fylder 125 år den 11. september.

Smed Søren Jensen startede i 1895 et smedeværksted i Hjørring, som specialiserede sig i hestevogne indtil omkring 1950, hvor hestevognene for alvor var blevet udkonkurreret af motordrevne køretøjer. Virksomheden begyndte derefter at fremstille chassisrammer til lastbiler og blev senere til Hjørring Maskin- og Karosserifabrik. I 1963 skiftede virksomheden navn til HMK Industri, og man fortsatte i de efterfølgende år med at producere vognstel, ladkasser, tankkøretøjer og andre specialkøretøjer.

Scandia Randers startede i 1955 med at producere løsninger til transport af olie og gas og fik senere navnet Bilcon. 10 år senere gik Bilcon i gang med at producere aluminiumstanke, og i år 2000 blev de to selskaber fusioneret til HMK Bilcon.

Virksomheden byggede i 2010 et fælles nyt hovedkontor i Gistrup ved Aalborg, så hele virksomheden var samlet på ét sted. Det er også her, HMK Bilcon har til huse i dag med 10.000 kvadratmeter under tag.

I 2017 gik virksomheden konkurs, men aktiverne fra det gamle selskab blev overtaget af to nye ejere med to investorer i ryggen. Cirka halvdelen af de tidligere medarbejdere blev tilbudt ansættelse i det nye selskab.

- Vi havde glædet os til at fejre vores jubilæum med kunder og medarbejdere, men vi har valgt at udskyde fejringen med kunderne til 2021 på grund af den stigende coronasmitte. Vi holder dog fast i vores jubilæumsfest for medarbejderne lørdag aften, så dagen trods alt bliver markeret internt, siger direktør Peter Jensby.

Virksomheden beskæftiger i dag 90 ansatte i Gistrup ved Aalborg. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172