23948sdkhjf

Horsens Havn mod ny værdiskabelse

Vil udvikle havnen sammen med borgerne.

Horsens Havn set udefra er på mange måder, hvad man forbinder med en almindelig dansk havn. På Sydhavnen finder man en bred vifte af virksomheder med varetyper, der alle har glæde af at ligge centralt placeret med mulighed for skibsanløb: Sten, beton, asfalt, landbrugsvarer og muslinger. Og på en dag med høj sol og behagelig dansk sommervarme er der fuld gang i de mange aktiviteter, der hører med til havnedriften og virksomhedernes arbejde. Havnens godsomsætning har over de seneste tre år ligget stabilt omkring 750.000 tons, og der er ingen tegn på, at mængderne skulle være på vej ned.

Men kigger man fra Sydhavnen og over på Nordhavnen er det klart, at havnen er i gang med at ændre udseende. Her er flere store boligbyggerier skudt op igennem de seneste år. De har givet bolig til mange horsensianere, der sætter pris på nærheden til vandet og den maritime stemning. Ønsket om boligbyggeri i de danske havne har dog de seneste år givet anledning til, at flere danske erhvervshavnes eksistens er blevet udfordret af det lokale byråd. Det er sket med ønsket om boliger og en anden erhvervsstruktur i stedet for en erhvervshavn, der indimellem støjer og støver.

Men i Horsens forsøger man at få ønskerne om, at borgerne kan komme tættere på vandet til at gå hånd i hånd med ønsket om fortsat at have en erhvervshavn. Det fortæller havnedirektør i Horsens Havn, Claus Holm Christensen, og slår samtidig fast, at han er overbevist om, at der også vil være en erhvervshavn i Horsens i fremtiden. Og man skal ikke tale længe med ham, før det står klart, at han aktivt søger dialogen med borgere og virksomheder om, hvordan den kommende erhvervshavn skal se ud.

- Horsens Havn vil være relevant i fremtiden, hvis vi kan sikre, at den fortsat giver værdi til borgerne og virksomhederne i Horsens. Det kan vi sikre ved at være åbne om, hvordan vi gerne vil have havnen til at udvikle sig i et samspil mellem borgere og virksomheder og havnen. Vi har kaldt vores projekt ”Vores havn”, og det handler helt grundlæggende om, at alle parter skal se værdien af, at Horsens fortsat har en aktiv erhvervshavn, fortæller Claus Holm Christensen.

En ny erhvervshavn på vej

Horsens Havn har fremlagt en plan for en udvidelse af havnens arealer ud i fjorden, efterhånden som der etableres nye boliger omkring Gl. Havn. Med udvidelsesplanerne ønsker man at tiltrække miljøpositive virksomheder og i det hele skabe et område, hvor borgere og virksomheder får glæde af hinanden. Projektet er fortsat i støbeskeen, men det er ifølge Claus Holm Christensen nødvendigt med en udvidelse, så de virksomheder, der støjer og støver mest, kan placeres længst væk fra de kommende boligområder.

- Udvidelsen giver havnen mulighed for at tilbyde virksomhederne den nødvendige plads og det råderum, som de har behov for i forhold til deres forretning. Det kan vi tilbyde, når udvidelsen er klar. Samtidig kan vi forhåbentlig også snart tilbyde markant forbedrede tilkørselsforhold til havnen, når forlængelsen af Ringvej Syd står færdig, slår Claus Holm Christensen fast.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187