23948sdkhjf

Dansk e-handel hittede i 2. kvartal

Forventningerne til Q3 løftet.

2. kvartal af 2020 overgik netbutikkernes forventninger. Otte ud af ti danske netbutikker oplevede fremgang i Q2, viser FDIH’s (Foreningen af danske Internethandlere) analyse.

FDIH oplyser, at i knap hver tiende netbutik var omsætningen mindst 100 procent bedre end samme periode sidste år, mens hver fjerde oplevede mindst 50 procent vækst.

- Der er desværre 10 procent, som har haft tilbagegang – nogle meget alvorligt – men det er trods alt stadig et yderst positivt resultat. Det er også klart bedre end Q1, som var præget af corona-restriktioner og massiv tilbagegang, og det slår da også netbutikkerne egne forventninger, siger Simon Bjerremann, analysechef i FDIH.

Ifølge analysechefen kan den positive udvikling blandt andet forklares med, at mange danskere har droppet sommerferien til udlandet og i stedet brugt pengene på forbrug herhjemme.

- Det kan også tænkes, at udsigten til at få feriepenge udbetalt har fået flere forbrugere til at hive muldvarpen op af lommen, siger han.

Fremgangen smitter af på netbutikkernes forventningerne til 3.kvartal. Otte ud af ti netbutikker forventer fremgang, mens andelen med negative forventninger mere end halveres fra 21 procent til 9 procent.

- Det ser ud til, at mange er ved at ryste corona-bekymringerne af sig. Nu må vi bare håbe, at forbrugerne har det på samme måde, så 3. kvartal kan leve op til forventningerne, siger Simon Bjerremann og tilføjer, at coronavirussen stadig er den helt store joker for både forbrugere og butikker.

- Hvis vi ser en stor stigning i antallet af syge, og der igen bliver spekuleret i nedlukninger og restriktioner, så kan stemningen hurtigt vende. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109