23948sdkhjf

Historisk britisk nedtur rammer Danmark

BNP-fald på 20 procent koster danske eksportordrer.

Danske eksportvirksomheder rammes nu af økonomisk nedtur i Storbritannien.

I andet kvartal skrumpede det britiske BNP med svimlende 20,4 procent, viser tal fra Office for National Statistics, og det er nedgang af historiske dimensioner, lyder det fra Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

- Storbritannien er voldsomt hårdt ramt af coronakrisen. Britisk økonomi skrumper i det hurtigste tempo nogensinde. Storbritannien er det land, der har oplevet den største nedtur i andet kvartal - end ikke Spanien, Italien og Frankrig har oplevet så stor tilbagegang. Det er en nedtur af historiske dimensioner, der har ramt briterne. Der var dog lidt fremgang at spore i juni, i takt med at en række restriktioner er blevet lempet lidt igen, siger Allan Sørensen.

Sidste år eksporterede Danmark varer og tjenester for over 100 mia. kr. til Storbritannien.

- Storbritannien er et af de markeder, hvor dansk eksport er faldet mest i andet kvartal. Restriktioner og svigtende efterspørgsel har spændt ben for mange eksportordrer. Fra nytår er briterne ikke længere en del af EU’s indre marked, og det vil desværre også svække danske virksomheders muligheder på det britiske marked, siger Allan Sørensen.

/anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11