23948sdkhjf

Hjælp til strandede søfolk

Søfolk på danske handelsskibe kan nu endelig afmønstre og vende hjem.

Som Transport-Tidende kunne skrive mandag - med Lloyd’s List som kilde - så er der fortsat en meget stor andel af verdens søfolk, der endnu ikke har haft mulighed for at afmønstre deres skibe siden corona-epidemien for alvor blev global i februar.

Det gælder også mange søfolk på dansk indregistrerede skibe.

Regeringen har nu - sammen med Danske Rederier, Dansk Metal og Maskinmestrenes Forening - angiveligt fundet en løsning, hvor strandede søfolk på danske skibe kan komme hjem.

Der er ifølge en pressemeddelelse fra Danske Rederier, flere tusinde søfolk på de danske rederiers skibe, som nu endelig får en en hjælpende hånd af regeringen til at komme hjem.

De mange søfolk har været strandet ombord på deres skibe, mens COVID-19-pandemien har bredt sig, og det har umuliggjort, at de har kunne afmønstre og komme hjem.

Nu er regeringen nået frem til en løsning med indspil fra Danske Rederier, Dansk Metal og Maskinmestrenes Forening.

Løsningen er at anvende visa-reglerne på en måde, så de søfarende, der har behov for det, kan få visum til at rejse ind i Danmark eller gennem Danmark, så de kan på- eller afmønstre i Danmark eller nabolandene.

- Vi har kæmpet længe for at få vores søfolk hjem til deres familier, så jeg er meget glad for, at regeringen har lyttet og fundet en midlertidig model, der muliggør besætningsskifte. Nu gælder det om at få afløst de mange søfolk så hurtigt som muligt, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Smitterisiko minimeres

Ved indrejse i Danmark skal branchen selv tage en række forholdsregler for de søfarende, så risikoen for smittespredning minimeres.

Der vil blive oprettet særlige afdelinger til dem i lufthavne, så de ikke kommer i kontakt med andre, og det vil være muligt for udenlandske søfarende at blive testet for COVID-19 i Danmark.

Desuden skal rederierne eksempelvis sørge for, at de søfarende bliver isoleret på hoteller.

- Det er en ekstraordinær situation, som kalder på ekstraordinære løsninger. Vi kommer til at gøre alt for, at få skiftet besætningerne på en forsvarlig måde, så søfolkene kan komme hjem, siger Anne H. Steffensen.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142