23948sdkhjf

Søfolks landlovsret er genindført i Danmark

Brancheforening hilser genindførelse af landlovsretten velkommen.

Udenlandske søfolk må igen gå i land, når deres skibe ligger ved kaj i Danske Havne.

Danske Shipping- og Havnevirksomheder (DSHV) har igennem et stykke tid arbejdet for at få genindført Landlovsretten for søfolk i takt med den generelle genåbning af det danske samfund. 

Landlovsretten for søfolk er en lovsikret rettighed, jf. Udlændingebekendtgørelsen § 13, stk. 3. Landlovsretten har været suspenderet siden marts 2020 grundet Covid-19. 

- Vi har i denne proces haft en positiv dialog i sagen med en række relevante myndigheder anført af Udlændinge- og Integrationsministeriet (UIM). Politiet har opdateret vejledningerne, således man kan finde den officielle information på politi.dk, siger chefkonsulent Jesper Sebbelin fra DSHV. 

Ifølge DSHV har myndighederne det som en forudsætning, at det sikres, at de søfolk, som benytter landlovsretten, følger sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger for hygiejne og smittereducerende adfærd. 

Endvidere opfordres der til at følge de danske anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen på www.sst.dk. 

DSHV kort

Danske Shipping- og Havnevirksomheder er en dynamisk brancheforening, som repræsenterer de mange private shipping- og havnevirksomheder, der driver forretning omkring og på de danske havne. Danske Shipping- og Havnevirksomheder er en medlemsforening i Dansk Industri.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14