23948sdkhjf

Stor interesse for de maritime uddannelser

Interessen for en karriere i de maritime erhverv er voksende.

Tusindvis af unge venter lige ny forventningsfuldt på svar om optagelse på deres drømmeuddannelse.

Og i år afventer ekstra mange svar på, om de er kommet ind på ind på en af de maritime uddannelser. Nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at i alt 906 har søgt en maritim uddannelse.

Det skriver Danske Rederier.

Herudover har i alt 120 søgt uddannelsen ’International Shipping and Trade’ på Copenhagen Business School.

Det er det højeste tal i mange år, og som en ekstra fjer i hatten til de maritime uddannelser er Svendborg International Maritime Academy, SIMAC det uddannelsessted, som er gået mest frem overhovedet. Har er antallet af ansøgere med SIMAC som 1. prioritet steget med 28 procent.

- Det samlede ansøgertal til SIMAC’s uddannelser er meget tilfredsstillende. Det er dejligt, at så mange unge mennesker har fået øjnene op for, hvilke fantastiske og forskelligartede muligheder, der er med en maritim uddannelse. Vi glæder os til at byde dem velkommen til august, sig Jan Askholm, studierektor på SIMAC.

I Danske Rederier venter man hvert år uddannelsestallene med spænding.

- Vi har i rederierne brug for al den kvalificerede arbejdskraft, vi kan få, og derfor er det vigtigt, at vi får uddannet dygtige maskinmestre, skibsførere og navigatører, så de kan være med til at fastholde Danmark som stolt og en af verdens førende søfartsnationer, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141