23948sdkhjf

Rift efter lagerejendomme i Nordsjælland

Historisk få tomme lagerlokaler i de 11 nordsjællandske kommuner.

Trods coronakrisen har lokale virksomheder støvsuget næsten alle ledige lagerhaller, logistikejendomme og produktionslokaler i de 11 nordsjællandske kommuner. Det fremgår af en ny statistik fra Ejendomstorvet.dk.

Coronakrisen har øget efterspørgslen på lagerplads, men kan på længere sigt gøre ondt på virksomheder i området, mener to lokale erhvervsmæglere.

- Udbuddet af lager- og produktionslokaler er faldet og ligger i andet kvartal på blot 1,9 procent af de samlede lokaler. Dermed har virksomhederne i Nordsjælland ikke haft så få lokaler og ejendomme at vælge imellem siden 2008, lige før finanskrisen satte ind, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Mikkel Søby, ejer af Home-afdelinger i Helsingør og Hillerød og formand for Ejendomstorvet.dk:

- Vi har meget let ved at komme af med mindre lejemål op til cirka 5.000 kvadratmeter, mens det kan tage lidt længere tid med større enheder. Og jo tættere man kommer på København, desto lettere er det at få udlejet. Mange lokale håndværkere og mindre produktionsvirksomheder har brug for lagerplads, og en klassisk industriby som Helsingør har en del lokaler i forhold til interessen, mens det er sværere i Hillerød, siger Mikkel Søby.

Også Andersen Erhverv med kontor i Holte i Rudersdal Kommune kan registrere stor efterspørgsel:

- De få ledige lokaler i for eksempel Allerød og Furesø afspejler, at virksomhederne havde et godt 2019; beslutningsprocedurerne om at anskaffe ekstra plads tager typisk noget tid. På kort sigt har coronakrisen betydet, at nogle firmaer fik brug for ekstra lagerkapacitet, fordi de internationale forsyningsstrømme og transportsystemer bremsede op. Men på bare lidt længere sigt kan jeg frygte, at coronaen rammer modevirksomhederne, som vi har en del af. Med lukkede butikscentre og forretninger både herhjemme og i udlandet har de været hårdt ramt på salget, som er meget sæsonbetonet, siger administrerende partner Kim Kyhl Andersen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125