23948sdkhjf

Fintfølende AGV-løsning til DAFA

AGV’en Agnes kører i døgndrift hos produktionsvirksomheden.

N.C. Nielsen har udviklet en avanceret AGV-løsning til DAFA, der fremstiller produkter i skum - og gummi til byggeri, industri og vindmøllebranchen. Virksomheden med hovedsæde i Aarhus oplever en vækstperiode, hvor der er behov for at optimere det samlede flow på fabrikken, hvor en stadig strøm af paller skal hentes og bringes.

AGV-løsningen hos DAFA er en helt ny generation af AGV-teknologi. Den består af en Linde L14 stabler med højt udviklet navigations- og sikkerhedsudstyr, der gør den i stand til at køre over lange afstande, op og ned ad ramper, rundt om hjørner, gennem forskellige reolgange og ind i veldefinerede afhentnings- eller afsætningszoner.

AGV-maskinen kører stort set i døgndrift fra produktion til lager og fra varemodtagelse til lager. Den afhenter paller på 14 forskellige stationer, kører med 120 cm brede engangspaller og håndterer over 8.000 opgaver årligt.

- Vi har før haft en anden AGV-løsning, som ikke kunne det samme. Den nye AGV-løsning fra N.C. Nielsen er et teknologisk fremskridt, som rummer mange nye funktioner. Den kan blandt andet blokstable i over fire meters højde, kortlægge rummene dynamisk under kørslen og automatisk køre til opladning ved ladestationen, hvor lithium-ION batteriet bliver tanket op på få minutter. Vi ser et stort potentiale i AGV-teknologien, siger lagerchef Jesper Holm Rasmussen fra DAFA.

For DAFA var det afgørende, at AGV-løsningen kunne bidrage til vidt forskellige transportopgaver, siger han.

- Vi har beregnet, at AGV-løsningen er tilbagebetalt på to år. Vi anser det som en god investering, der hjælper os gennem en vækstperiode uden flere ansættelser. Samtidig har AGV-løsningen overtaget de mest trivielle logistikopgaver, så vores medarbejdere nu bruger energien på de mere variererede plukke- og pakkeopgaver. AGV-løsningen er blevet godt modtaget og indgår som et naturligt led i arbejdsgangen. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11