23948sdkhjf

Aftale hjælper udfordrede rederier

Genopretningspakke: Bredt politisk flertal vil også gavne danske rederier.

Et bredt flertal indgik i nat en aftale om genopretning af dansk økonomi og udfasning af hjælpepakker. Aftalen afhjælper nogle af de udfordringer, rederierne står over for.

COVID-19 har bragt en række udfordringer for både de rederier, der sørger for at passagertrafikken mellem Danmark og nabolandene, og for de rederier, der sejler varer jorden rundt.

Derfor er det positivt at se, at et bredt politisk flertal med en aftale i nat giver en hjælpende hånd til erhvervslivet herunder rederierne.

Særlig relevant for Det Blå Danmark er støtte til eksporten i takt med den gradvise udfasning af hjælpepakker.

- Det er klart, at vi helst så alle grænser fuldt åbne allerede fra i dag, men når det nu ikke kan være sådan, er jeg glad for at se, at nattens aftale udfaser hjælpepakkerne gradvist, så vi holder hånden under de færge- og passagerrederier, der med grænselukningerne fik trukket tæppet væk under deres forretning, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Med aftalen afsættes 500 millioner kroner til at hjælpe eksporten i gang igen – herunder til etablering af genstartsteams. I takt med, at grænserne åbner, og hjælpepakkerne udfases, er der brug for et vedholdende fokus på eksporterhvervenes forhold.

- Når man som rederi lever af at fragte varer mellem verdensdelene, så siger det sig selv, at det er alvorligt, når samfund på tværs af kloden lukker ned simultant. Der er brug for en fokuseret indsats for at genstarte eksporten, så vi kan få gang i handlen igen. Derfor er jeg glad for, at nattens aftale sætter fokus på erhvervslivets eksport og midler af til at styrke indsatsen, siger Anne H. Steffensen.   /Smir

FAKTA:

Danske rederier eksporterede i 2019 for 207 milliarder kroner og er Danmarks største eksporterhverv.

Omkring 90 procent af verdenshandlen fragtes ombord på et skib.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156