23948sdkhjf

Helveg besøgte Esvagt

MEP’et lyttede til rederiets brexit-bekymringer.

Medlem af Europa-Parlamentet, Morten Helveg Petersen besøgte sammen med Danske Rederier torsdag rederiet Esvagt i Esbjerg. Adgangen til det britiske marked var på dagsorden.

Morten Helveg Petersen var blandt andet på besøg hos rederiet i Esbjerg for at høre om tanker og udfordringer i forbindelse med briternes farvel til EU.

- Esvagt er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er med lige konkurrencevilkår. Danske virksomheder skal selvfølgelig kunne byde ind på opgaver på det britiske marked - og omvendt. Ellers taber vi allesammen, ikke kun Esvagt. Fra EU’s side slås vi for åbne markeder og lige vilkår. Vi skal ikke have en situation, hvor briterne nægter danske virksomheder, rederier, fiskere og landmænd adgang, mens de selv nyder godt af fordelene ved det indre marked, siger Morten Helveg Petersen.

Esvagt er et af de rederier, der udover at operere fra Esbjerg Havn også tager opgaver i britisk farvand. En mulighed, som risikerer at forsvinde, hvis ikke der bliver indgået en handelsaftale mellem EU og Storbritannien før fristen ved udgangen af året, som sikrer den fremtidige adgang. Uden en aftale, vil Storbritannien kunne lukke ned for danske rederiers adgang til det britiske marked.

- Vi er glade for, at Morten Helveg lægger vejen forbi Esbjerg. Esvagt har i gennemsnit 20 skibe i britisk farvand, så hvis vi pludselig fra den ene dag til den anden bliver smidt ud, får det selvsagt store konsekvenser for os og for offshoreindustrien generelt, siger Peter Lytzen, administrerende direktør i Esvagt.

Adgangen til opgaver i britisk farvand sikrede i 2019 danske rederier en indtægt på minimum 1,2 mia. kr.

- Vi er nødt til at finde en fornuftig aftale med briterne. Ellers risikerer vi, at det kommer til at gå hårdt ud over adskillige danske rederier. EU og Storbritannien har en meget stram tidsplan foran sig, og vi ønsker, at vi fra dansk side kæmper hårdt for at lande en aftale, som sikrer danske arbejdspladser i offshoresektoren, siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125