23948sdkhjf

SAS tæt på halverer omsætningen

For første gang nogensinde havde SAS ingen planlagte internationale flyvninger til og fra Skandinavien.

Flyselskabet SAS har offentliggjort selskabets kvartalsrapport for kvartalet, der omfatter perioden februar til og med april.

I perioden faldt omsætningen næsten 50 procent fra knap 10 mia. til 5,26 mia. svenske kroner.

Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS:

- Covid-19 pandemien har skabt en global krise for luftfartsbranchen, inklusive SAS. Det, der startede med rejserestriktioner til Kinas fastland, førte hurtigt til globale rejserestriktioner, karantæne og kraftig frarådning af unødvendige rejser. Som resultat heraf eliminerede disse foranstaltninger fundamentet for vores kerneforretningsmodel, og næsten hele vores flåde blev groundet fra midten af marts. Ved slutningen af kvartalet opererede SAS primært det indenlandske netværk i Norge og Sverige, suppleret med få internationale hjemsendelsesflyvninger. For første gang i vores selskabs historie tilbød SAS ingen planlagte internationale flyvninger til og fra Skandinavien, siger Rickard Gustafson og fortsætter:

- Vi startede regnskabsåret ud med høj efterspørgsel på vores produkter og med stor driftssikkerhed og punktlighed. Vi havde høje passagertal, en øget omsætning og forbedret markedsandel. Men som andet kvartal skred frem, blev de fulde virkninger af Covid-19 pandemien tydelige. I april faldt vores kapacitet med 94 procent og passagertallet med 96 procent sammenlignet med sidste år. Som direkte konsekvens faldt kvartalsomsætningen med næsten 50 procent, siger han.

I dag er cirka 90 procent af SAS’ medarbejdere på en midlertidig fratrædelsesordning, og 5.000 medarbejdere er permanent afskediget. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078