23948sdkhjf

Tal på DSV Panalpinas klimaambitioner

DSV Panalpina offentliggør ambitiøse mål for nedbringelse af drivhusgasser.

Som et af de første logistikselskaber fastsætter DSV Panalpina nu mål for, hvor meget og hvor hurtigt virksomheden skal reducere udledningen af drivhusgasser som en del af Science Based Targets-initiativet.

I november 2019 annoncerede DSV Panalpina sin deltagelse i Science Based Targets initiative (SBTi), og at man som en del af dette arbejde ville udvikle mål for nedbringelse af sit CO2-fodaftryk. Virksomheden offentliggør nu sine ambitioner i en pressemeddelelse.

DSV Panalpina forpligter sig til at reducere sine samlede Scope 1- og 2-udledninger med 40 procent inden 2030 i forhold til 2019. Selskabet forpligter sig ligeledes til over samme periode at reducere sine samlede Scope 3-udledninger med 30 pct. 

Scope 1 og 2 omfatter udledninger fra blandt andet kontorer, lagerbygninger og firmabiler, hvorimod Scope 3 omfatter udledninger fra transportaktiviteter udført af underleverandører.

I 2019 udgjorde koncernens samlede udledninger 16 millioner tons CO2, hvoraf størstedelen var relateret til transportaktiviteter udført af underleverandører. Det betyder, at DSV Panalpina bliver nødt til at arbejde tæt sammen med sine underleverandører – rederier, luftfartsselskaber og vognmænd – for at nå målsætningerne.

- Med disse ambitiøse målsætninger sætter vi en langsigtet og tydelig kurs for vores klimaindsats. Vi vil være førende i branchen på dette felt, og vi ved, at det kræver en stålsat indsats fra hele vores organisation at nå vores mål, men dette er en kamp, vi skal vinde. Det er vores faste overbevisning, at bæredygtighed og langsigtet forretningsmæssig succes går hånd i hånd, udtaler DSV Panalpinas adm. direktør Jens Bjørn Andersen.

Brænder for sagen

Lindsay Zingg, direktør for bæredygtighed i DSV Panalpina siger: 

- Da DSV overtog Panalpina i 2019, besluttede vi at videreføre Panalpinas forpligtelser under Science Based Targets-initiativet. At vi på mindre end seks måneder midt i en integrationsproces har været i stand til indsamle alle data fra begge selskaber, udvikle ambitiøse mål og få godkendt dem af Science Based Targets-initiativet, vidner om, hvor meget vi brænder for dette initiativ.

I arbejdet med at reducere udledningerne deltager DSV Panalpina i forskellige initiativer, herunder samarbejdet om bæredygtige brændstoffer, som virksomheden offentliggjorde den 26. maj i år. Målet med dette projekt er at udvikle et anlæg, der kan levere bæredygtige brændsler i industriel skala til lastbiler, skibe og fly inden 2030.

DSV Panalpina har allerede et tæt samarbejde med sine leverandører og kunder om at implementere smartere løsninger og vælge grønnere alternativer, når det er økonomisk muligt. Virksomheden tilbyder blandt andet sine kunder løsninger, der optimerer deres forsyningskæder, både i forhold til omkostninger og bæredygtighed, herunder konsolidering af gods og valg af optimal transporttype, rute og pakning osv.

De ambitiøse mål sætter en klar kurs for virksomhedens indsats for klimaet, og DSV Panalpina arbejder nu på en detaljeret plan for de næste skridt på rejsen.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11